Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

23apr 15

Recension: Avengers Age of Ultron

Världens största hjältar har åter samlats, och det är i jakten på Hydra som har lyckas lägga beslag på Lokes stav som han använde för att kontrollera folk i den första filmen. Så vi hoppar rakt in i en actionsekvens, vilket ju alltid är ett bra sätt att börja filmen speciellt om den inte slutar med en hopp tillbaka i tiden.

Actionsekvenser ja, sådana finns det många av som man kan hoppas på. Det finns inte något direkt att klaga på i dem heller, eftersom man i det längsta försöker undvika snabba klipp som mest gör att man inte har en aning om vad som händer. Om man ska vara riktigt gnällig så man kan sakna ikoniska moment som när Hulk förvandlas och slår till en Leviatan, eller 360 rotationen runt hela teamet när de samlas till strid.

Det märks även att den är en mellanakt, eftersom den spenderar tid på att sätta upp pjäserna inför kommande filmer som Captain America: Civil War, Thor: Ragnarök och kanske även Black Panther. Inget av det är något som drar ner tempot på filmen, utan allting flödar som en naturlig del igenom filmen.

Filmen är även fullspäckad med humor, och kan säkerligen vara den roligaste filmen i hela Marvels Filmuniversum så här långt. Den som är bekant med Joss Whedon sedan tidigare känner igen hans karaktäristiska humor, och det går igenom hela filmen från början till slut.

Betyget blir: Väl Godkänt.