Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

13jul 14

Det händer på Comic-Con 2014

Snart är det dags för Comic-Con 2014 i San Diego, och som vanligt har det varit ont om nyheter senaste veckan eftersom allting kommer att presenteras under några korta dagar nästa helg. Så vad kommer då att presenteras? Lyckligtvis har man offentliggjort det mesta i förväg så här kommer en lång lista på intressanta saker för oss som inte trängs med de andra i San Diego.

Natten mot torsdag, 24 Juli, kommer man att visa pilotavsnitten för The Flash, Constantine och iZombie. I dagsläget är det inte klart om någon av serierna kommer att visas i Sverige, men eftersom The Flash är en spinoff från Arrow som visas på Kanal 5 är det inte otänkbart att de även köper in den serien.

Under torsdagen så kommer Paramount att ha en panel, men har inte pressenterat vilka filmer de kommer att ta med sig. Men det är troligt att Teenage Mutant Ninja Turtles kommer att dyka upp, och det kan inte uteslutas att man kommer få höra något från Interstellar eller Terminator: Genesis.

På torsdagen är det även en panel för The Last Ship, tv-serien om hur ett ensamt US Navy fartyg kan ha räddningen efter att stora delar av mänskligheten dött av ett nytt domedagsvirus. Serien kommer till TNT Nordic den 20 Juli. Strax därefter kommer man även ha en panel inför den fjärde säsongen av Falling Skies.

På fredag, 25 Juli börjar med Agents of S.H.I.E.L.D och Agent Carter där alla skådespelare och exekutiva producenter kommer att närvara. Ingen av serierna har börjat inspelningarna, så det är inte troligt att vi kommer att få se några klipp eller trailers. Kanske, bara kanske, kan vi få en glimt av Daredevil som faktiskt börjat inspelningarna under den gångna veckan.

Fredagen forsätter sedan med Fox och ett flertal filmer och kanske, bara kanske, får vi även en första besök från Fantastiska fyran.

Även tv-serierna Arrow och Sleepy hollow kommer att dyka upp under fredagskvällen lokal tid och prata om den tredje respektive andra säsongen.

På lördag den 26 Juli så börjar Warner Brothers med Hobbit: Femhärarslaget innan de påminner oss om Mad Max: Fury Road som spelades in för snart 2 år sedan och äntligen har premiär nästa vår. De kommer även att presentera Jupiter Ascending som en månad innan premiären oväntat blev uppskjuten från Juli till Februari nästa år.

Marvel avslutar sedan lördagen och de har inte officiellt berättat vad de kommer att presentera, men Mark Ruffalo har sagt att hela ensemblen från Avengers: Age of Ultron kommer att närvara, och Michael Douglas var hos David Letterman häromnatten och berättade att även Ant-Man kommer att närvara.

Någon som däremot inte kommer att närvara vid Marvels panel är James Gunn med Guardians of the Galaxy, som just nu är på PR-turne i Asien. Andra saker som inte är helt omöjligt att det dyker upp är en titel till Captain America 3, som har premiär i Maj 2016, ett premiärdatum för Doctor Strange eller mer information om Thor 3.

Sent på lördagskvällen kommer det även att vara en visning av piloten till Gotham, en reprisvisning av The Flash piloten.

Några som vi också vet inte kommer att dyka upp vid Comic-Con över huvud taget är Star Wars Episode VII som just nu är mitt uppe i filminspelningarna. Batman v Superman: Dawn of Justice har inte heller något officiellt besök på Comic-Con i år.