Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

09maj 14

Agent Carter, Flash, Constantine med flera på tv till hösten

Det är definitivt en superhjälte-trend bland tv-serier för tillfället. Sedan tidigare finns serierna Arrow, som nyligen fått en tredje säsong, och Agents of S.H.I.E.L.D som idag blivit förlängd med en andra säsong.

För någon dag sedan kom nyheten att Gotham, om Gotham city innan Batman första gången drog på sig trikåerna, kommer på tv till hösten. Idag har det blivit offentligt att de får sällskap med ytterligare ett gäng serier.

Först ut är Agent Carter, baserat på kortfilmen med samma namn som följer med Blu-ray utgåvan av Iron Man 3. Serien utspelar sig 1946 när Peggy Carter arbetar med S.H.I.E.L.D.s föregångare SSR, men får finna sig i att bli mer eller mindre undanskuffade av männen när de återvänder från kriget. Hayley Atwell återkommer i huvudrollen som Peggy Carter, med inga andra skådespelare är offentliga än så länge.

Sedan har vi Flash, som är en avknoppning från Arrow där vi kunde se Barry Allen i ett dubbelavsnitt i samband med vinteruppehållet. Mer detaljer, inklusive rolltillsättningar och en första titt på dräkten kommer inom en snar framtid.

Constantine är en erfaren demonjägare och mästare av det ockulta, och specialiserar sig på att skicka varelser tillbaka där de kommer ifrån. Baserat på serien Hellblazer av DC Comics, och blev för några år sedan en film med Keanu Reeves i huvudrollen.

Andra serier som kan vara av intresse är The Whispers, där barn världen runt börjar prata om en låtsaskompis, Drill, och sedan börjar bete sig mer och mer mystiskt. Samtidigt upptäcker militären en utomjordisk farkost mitt i Saharaöknen.

iZombie handlar om en zombifierad medicinstudent som tar anställning hos en obducent för att få tag på de hjärnor hon behöver för att behålla sin mänsklighet. När hon äter en hjärna så får hon samtidigt alla dess minnen, och slår sig samman med polisen för att utreda mordfall.

Slutligen har vi The Messengers där ett mystiskt objekt krashar, och en grupp till synes orelaterade människor dör av en energipuls. När de sedan vaknar till liv får de veta att de förväntas rädda världen från en kommande apokalyps.