Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

03maj 14

Roger Cormans Fantastic Four (från 1994)

Under sommaren 1993 dök det upp trailers för en filmatisering av Marvels serietidningshjältar Fantasic Four, med tänkt biopremiär den 19 Januari 1994. Det visades även klipp vid Comic-Con under sommaren, innan filmen plötsligt försvann från tablån. Strax därefter började det gå rykten om att filmen enbart producerats för att kunna behålla rättigheterna, och att filmen aldrig var tänkt att släppas.

Först på senare tid har det kommit fram att Marvel oroade sig över filmen, av den välkände lågbudgetproducenten Roger Corman, skulle förstöra även för serieversionen av fantastiska fyran. Marvel köpte helt enkelt upp alla kopior och beordrade att de skulle förstöras. Dock var det några exemplar som överlevde, och har även letat sig ut på youtube.

Så förbered dig på 90 minuter av världens minst skrämmande hantlangare, imponerande dåliga specialeffekter och... ja, varför inte se med dina egna ögon?