Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

27mar 14

Recension: Captain America - the Winter Soldier

Indiska Oceanen. Ett av S.H.I.E.L.Ds mobila satellituppskjutningskepp har blivit kapat av legosoldater under ledning av Georges Batroc. Fångar ombord är 25 tekniker och Agent Jasper Sitwell. Ingen fara, Black Widow, Captain America och en hel insatstyrka är redan på väg för att ta hand om situationen.

Men saker är inte alltid som de först verkar vara. Och vem kan man egentligen lita på? Det är centrala teman i den här uppföljaren, som lika gärna kunnat hela Avengers 1.5 och inte Return of the First Avenger. Bortsett från att inga andra Avengers än Black Widow och Captain America dyker upp då vill säga.

Handlingen är egentligen inte speciellt avancerad utan den rullar på enligt den utstakade vägen hela tiden. Men trots det så bjuds det på både en och annan överraskning. En hel del överraskningar faktiskt, vilket gör det svårt att skriva den här recensionen.

Betyget blir: Väl Godkänd