Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

28dec 13

Recension: Elysium

I slutet av 2000-talet så var jorden full med sjukdomar, förgiftad och rejält överbefolkad. Allt är förvandlad till en enda stor kåkstad. Världens rikaste flydde planeten för att kunna bevara sin livsstil.

En gammal småtjuv som försöker bättre sig, men trakasseras av både polisrobotar och arbetsledare. En barndomskamrat som numer jobbar på det lokala sjukhuset, och dessutom tar hand om sin döende dotter. Den viktigaste skillnaden mellan de rika i rymden och de fattiga på jorden är att de rika har medicinpoddar som kan laga alla åkommor på sekunder.

Det är Elysium, sammanfattad i en paragraf. Sedan finns det, precis som i District 9, mer lager än i en lök. Ibland känns det som det blir för mycket lager så man inte längre ser vad den egentligen försöker kritisera. Men det hindrar inte från att det är högkvalitativt arbete, med väl uttänkta karaktärer även om nästa alla är ordentliga egoister.

Betyget blir: Godkänt

Köp den på DVD eller Blu-ray.