Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

26okt 13

Recension: Man of Steel

Krypton är en döende planet. Att använda planetens kärna som energikälla visar sig vara ett ödesdigert beslut. General Zod skyller det hela på den politiska ledningens oändliga diskussioner, och försöker genomföra en militärkupp. I kalabaliken så lyckas Jor-El stjäla Kodexen, källan till alla kryptoniers DNA, och skicka den tillsammans med sin nyfödda son Kal-El till Jorden. Utan Kodexen så är stadskuppen ett misslyckande, och som straff döms Zod och hans arme till skuggzonen. Den vanliga början på berättelsen om stålmannen helt enkelt.

Vi får se mer av krypton än i alla de övriga Supermanfilmerna tillsammans, och som en föraning om vad som komma ska så är det mesta fullt av datorgenererade explosioner och förödelse. För det är verkligen fullt med förödelse i den här filmen, innan den är slut har den lyckas jämna större delen av både Smallville och Metropolis i ruiner.

Här finns ingenting som sticker ut, varken i positiv eller negativ bemärkelse. Ja, bortsett från avsaknaden av Lex Luthor då, men något måste man ju spara till Batman vs Superman.

Betyget blir: Godkänt.