Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

18aug 13

Japanska Spindelmannen

I mitten på 70-talet licensierade den japanska tv-kanalen TOEI Marvels superhjälte Spindelmannen för att göra den till en tv-serie. Men först gjorde man några ändringar för att bättre passa en Japansk publik, sådana saker som att döpa om Peter Parker till Takuya Yamashiro. Som inte är en student utan en framgångsring motorcyklist, och istället för att bli biten av en radioaktiv spindel så blir hans injicerad med spindelessens från planeten spindel.

Till hjälp med att slåss mot Professor Monster och Järnkorsarmen har han skeppet Marveler som kan förvandlas till jätteroboten Leopardon. Och om du gillar pilotavsnittet nedan, så finns det ytterligare 31 avsnitt på marvel.com att njuta av.

Veckans nördtrivia: Marvel och TEOI använde sedan den här spindelmannenserien för att bygga vidare till den första av många Super Sentai serier, som när de visades i USA döptes om till Power Rangers. Så nu är bara frågan, när får vi tv-serien Mighty Morphin Power Avengers?