Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

13aug 13

Pacific Rim fortsätter dominansen i Kina, floppar i Japan

Pacific Rim öppnade på förstaplats i Kina förra helgen och fortsätter att vara nummer 1 även den här helgen, trots konkurrens från inhemska filmer. Summan för de andra helgen är 33.9 miljoner dollar, vilket gör att den spelat in hela 79 miljoner dollar där.

De Japanska tittarsiffrorna är dock ingen rolig läsning. 2.9 miljoner dollar räcker bara till sjätte plats på den Japanska biotoppen, efter filmer som World War Z och Wolverine.

Pacific Rim har nu spelat in totalt 344 miljoner dollar världen över, och analytiker bedömer att den globala totalsumman kommer att stanna strax över 400 miljoner dollar. Inte tillräckligt mycket för att gå jämt upp, men inte heller någon finansiell katastrof.