Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

27jun 13

Avengers dominerar på Saturn Awards

Avengers var den stora vinnaren på den 39:e Saturn Awards galan, Science Fiction,Fantasy och Skräckfilmens motsvarighet till Oscarsgalan. Filmen utsågs till bästa Science Fiction film, Clark Gregg utsågs till bästa manlige birollsinnehavare, Joss Whedon vann bästa regi samt bästa specialeffekter till Janek Sirrs, Jeff White, Guy Williams, Dan Sudick.

Bland övriga priser utsågs Life of Pi till bästa fanastyfilm, och Cabin in the Woods utsågs till bästa skräckfilm och Skyfall utsågs till bästa action/äventyrsfilm.

Noterbart är att Hobbit: An Unexpected Journey som dominerade nomineringarna med hela 9 stycken nomineringar bland annat för bästa fantasyfilm, bästa regi och bästa manliga skådespelare fick nöja sig med ett enda pris, för bästa scenografi.

Den kompletta vinnarlistan och alla nomineringar kan du läsa på www.saturnawards.org