Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

05jun 13

Recension: Cargo

Världen har blivit obeboelig efter en ospecificerad katastrof, istället har mänskligheten trängt sig samman på en rymdstation i omloppsbana. Där lever de i trängsel och misär, medan de rika har flyttat vidare till drömplaneten RHEA. För att kunna återförenas med sin syster tar doktor Laura Portmann anställning på fraktskeppet Kassandra, som ska på ett 8 år långt uppdrag till den ödsligt liggande Station 42.

Det är upptakten till denna tyska science fiction film, som till en början är strålande. Känslan av att vara isolerad och ensam fångas utmärkt, och får en att börja tänka på Alien – den åttonde passageraren. Halvvägs igenom filmen var betyget klart godkänt.

Men så kan inte riktigt manuset komma till ett avslut. Eller rättare sagt, ungefär när man tror att filmen ska knyta ihop allting till ett fint paket så övergår man raskt till den mycket sämre uppföljaren. I ett försök att göra några tvära kast, så gör man så många svängar att det är svårt att hålla ihop vem som döljer konspirationen och vem som är en del av den.

Betyget blir ändå Godkänt till slut.