Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

05maj 13

Iron Man 3 fortsätter segertåget världen runt

Under den internationella premiärhelgen spelade Iron Man 3 in hela 198 miljoner dollar.

I onsdags så hade den premiär i kina, och med 21.5 miljoner dollar i onsdags satte den nytt rekord för en premiärdag. Det förra rekordet var 17 miljoner dollar för premiären av Transformers: Dark Side of the Moon.

Samma dag, i onsdags, var den internationella summan uppe i 307.7 miljoner dollar, vilket är mer än totalsumman för den första Iron Man (267 miljoner), Thor (268 miljoner) och Captain America (192 miljoner) och den passerade Iron Man 2s 312 miljoner under torsdagen.

I fredags så var det dags för USA premiären, vilket drog in hela 68.3 miljoner dollar, och totalsumman passerade 450 miljoner dollar. Baserat på fredagens siffror tror analytiker att helgens totalsumma kommer bli i storleksordningen 165 - 170 miljoner dollar, och att totalsumman kommer att passera 600 miljoner under söndagen.