Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

26apr 13

Recension: Robot & Frank

Frank är en gammal juveltjuv som är pensionerad sedan länge. Barnen har hunnit få egna egna barn, om de inte reser runt som volontär i Turkmenistan. Frun stack för över 30 år sedan. Dessutom är inte minnet vad det varit. Enda nöjet är att besöka det gamla biblioteket och flirta lite med bibliotekarien, och snatta krimskrams i butiken bredvid.

För att barnen ska slippa oroa sig så skaffar de en robotbetjänt till Frank, något som inte alls är uppskattat till en början. Men efter att Robot råkat hjälpa till med det rutinartade snatteriet får Frank en ide, en sista stöt för att hålla både hjärta och hjärna sysselsatt.

Problemet med filmen är att den spretar lite för mycket. Det är en komedi som inte är rolig, ett drama som inte är speciellt dramatiskt, en actionfilm utan action, en kriminalthriller utan spänning. Med det sagt så är filmen faktiskt inte dålig, den är bara... blek.

Betyget blir: Knappt godkänd