Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

12jan 13

Guillermo del Toro är en upptagen man

Eller i varje fall så har han många projekt på gång, på ett eller annat sätt. Dels håller han på och slutför Pacific Rim, med biopremiär 17 Juli, och som redan fått en uppföljare, dels så är det redan klart att han skall regissera Crimson Peak.

I en intervju med IGN nyligen så berättade han även att superhjältefilmen Dark Universe har visst intresse från filmbolagen och att det i dagsläget arbetas med manuset med en icke namngiven men ”perfekt” skribent. Filmen skulle samla flera av DC Comics mer mörka superhjältar som Swamp Thing, John Constantine, Deadman med flera.

Dessutom berättar han i en intervju med The Playlist uppgett att han funderar på att återigen försöka väcka intresset för filmatiseringen av H.P. Lovecrafts At the Mountains of Madness. Filmen pausades 2011 när det befarades att den skulle bli för lik Ridley Scotts Prometheus, något som inte längre är något att oroa sig över.

Så det kanske är tur att inget filmbolag vill ta itu med Hellboy 3, med en budget som räcker till båda de första två filmerna.