Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

10jan 13

Och de nominerade är...

Idag så offentliggjordes alla nominerade till den 85:e Oscarsgalan, och där fanns som vanligt en salig blandning av förväntade och oväntade (icke-)nomineringar. Juryns favoriter i år är Steven Spielbergs historiska drama Lincoln med 12 nomineringar och Life of Pi med 11 nomineringar.

Peter Jackson har inte lika stor framgång den här gången, Hobbit: En oväntad resa får bara tre nomineringar, för scenografi, smink och specialeffekter till skillnad mot den första Sagan om Ringen som vann fyra Oscar och var nominerade i ytterligare 9 kategorier inklusive bästa regi och bästa film.

Avengers, som utsågs till förra årets bästa film här på Sci-Fi Film, fick en nominering för bästa specialeffekter, och något mer var inte heller förväntat.

Prometheus som en del trodde eventuellt skulle kunna bli nominerad till bästa film fick också nöja sig med bara en nominering för bästa specialeffekter.

Hur gick det då för Dark Knight Rises som några också spekulerade kunde vara en outsider för bästa film? Den blev faktiskt, tro det eller ej, helt utan nomineringar.

Komplett lista med alla årets nomineringar