Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

29dec 12

Recension: Alien Raiders

Det är stängningsdags hos Hastings Supermarket i Buck Lake, Arizona. Ett bedrägligt lugn råder, fastän det bara är några dagar kvar till Jul. Just då stormar det in ett gäng tungt beväpnade typer och tar över hela butiken. Till en början vet man inte varför de skjuter ihjäl en del, men allt eftersom filmen fortgår så får man veta mer och mer.

Direkt-till-DVD film brukar inte vara speciellt underhållande eller rik på specialeffekter. Men just den här filmen är faktiskt ovanligt välgjord, med spänning hela filmen igenom fastän det helt utspelar sig inuti samma affär, eller på parkeringen utanför. En stor del av det bygger på ett smart manus som inte kräver just några specialeffekter alls, samt en handling där man inte riktigt vet vad som pågår eller vem som är vem.

Betyget blir: Godkänt.

Och vad synd det inte verkar bli någon uppföljare.