Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

26dec 12

Recension Total Recall

Efter ett omfattande krig med kemiska vapen är världen i stort sett obeboelig, bortsett från United Federation of Britain (UFB) i det nuvarande Storbritannien och The Colony i nuvarande Australien. Douglas Quaid är en enkel fabriksarbetare med en kärleksfull fru, som bor i kolonin och varje dag tar han turen till UFB där han jobbar.

Efter ett besök på Rekall med förhoppningar om att få leva livet som hemlig agent visar det sig att han redan ÄR en hemlig agent på uppdrag. Eller är han kvar på Rekall och har blivit fångad i någon form av psykos?

Det hela är baserat på en historia av Philip K. Dick, och tack vare att jag inte läst den så kan man uppskatta filmen för vad den är: Tämligen god underhållning för stunden. För ska man döma av Wikipedias beskrivning av ursprungshistorien så verkar Paul Verhoevens film från 1990 med Ah-nold i huvudrollen vara mer lik ursprungshistorien.

Ja, nu när vi nämnt den föregående filmen med samma namn kan man kanske fråga sig vilken av dem som är bättre. Det tycker jag är lite som att försöka sig på att jämföra Star Trek och Star Wars, för bortsett från samma titel och några få referenser är det olika typ av film. Paul Verhoevens film lever på ultravåld och one-liners medan det här är en typisk film från datoråldern där det hoppas mellan plattformar framför en greenscreen.

Betyget blir: Godkänt.