Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

15dec 12

Recension: The Dark Knight Rises

Det har gått 8 år sedan The Dark Knight. Det är också 8 år sedan någon senast såg till Batman på Gothams hustak och gator, efter att han tagit på sig skulden för allt kaos som uppstod i Jokerns och Harvey Dents fotspår.

Av en ren händelse är det också 8 år sedan någon senast såg till Bruce Wayne, som dragit sig tillbaka till övervåningen och inte ens träffar personalen längre. Det har till och med gått så långt att det skojas om stora burkar fyllda med urin och 8 cm långa naglar.

Den avslutande filmen i Christopher Nolans triologi om Batman är en lång film. Så lång, att den kanske borde fått bli två filmer, vilket skulle göra den första halvan inte känns fullt så forcerad. Där finns nämligen saker som försöket att ta över Wayne Enterprise som lyckas men ändå mest känns som en liten notis som passerar förbi i all hast. Och det introduceras massor av karaktärer i all hast som gör det svårt att hänga med i vem som är vem och vad de har för mål.

Fastän den med sina 2:45 är en lång film, blir det aldrig tråkigt.

Betyget blir: Väl Godkänd.