Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

15dec 12

Mycket på gång i TV-världen

Science fiction och tv brukar kantas av stora förhoppningar, besvikelse och nerläggning redan innan hela första säsongen har visats. Som exempel kan nämnas... alla scifi-tv serier senaste 5 åren? Inte helt sant i och för sig, Walking Dead är inne i sin tredje säsong, och Falling Skies har nyligen påbörjat produktionen av densamma. Å andra sidan har båda inte fyllt 20 avsnitt ännu.

Men trots det magra resultatet så känns det som om det finns mer scifi-tv på gång nu än på mycket länge, frågan är bara vad kvantitet betyder för kvalitet. Risken är ju stor att det inte finns tillräckligt med (amerikanska) tittare för alla. Men här följer i alla fall en snabb genomgång av alla projekt under utveckling.

Först ut är S.H.I.E.L.D som vi pratat mycket om här på bloggen under hösten. Serien utspelar sig i samma universum som Avengers, och handlar om de vanliga människorna i organisationen med samma namn. Inspelningen av pilotavsnittet börjar i Januari.

Human Error utspelas i en nära framtid där artificiella människor, kallade ”synthetics” håller på och fasas in i den civila sektorn. En erfaren utredare paras ihop med en synthetics och får i uppdrag att utreda ett till synes enkelt fall men som visar sig leda till en mycket större konspiration.

Incursion handlar om en grupp soldater i ett krig mot utomjordingar. Den utspelas dock inte på jorden, utan tanken är att varje säsong ska utspelas på en ny, exotisk planet medan människorna kämpar sig närmare och närmare fiendens hemplanet.

Horizon utspelar sig mitt under den andra världskriget, där en sekreterare på FBI upptäcker att hennes make kan ha blivit dödad i ett slag mot ett rymdskepp i södra stilla havet. I sin outtröttliga jakt på sanningen blir hon den enda personen mellan jorden och en invasion från yttre rymden.

Area 51 är baserat på Annie Jacobsens bästsäljare med samma namn. Den kommer utspela sig under 50-60talet och handlar om de människor som jobbar på den hemliga basen Area 51, och som skyddar alla dess hemligheter inklusive resterna efter det påstådda UFO som kraschade i Roswell.

MILA 2.0 är också baserat på en bok, och handlar om en ung kvinna som upptäcker att hon är en Mobile Intel Life-like Android, ett experiment inom artificiell intelligens som kidnappas av hennes forskande mor när det visar sig att hon har mänskliga känslor.

Det finns mycket intressant på gång med andra ord, även om ingen av serierna nämnda ovan har kommit så långt som inspelningen av ett pilotavsnitt och därför torde dröja ända till hösten 2013 innan de dyker upp på tv.