Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

17nov 12

Sam Raimi producerar filmatisering av Angelfall

Good Universe och Sam Raimi ska producera en filmatisering av ungdomsboken Angefall, den första boken i serien Penryn & the End of Days av Susan Ee. Boken släpets så sent som i slutet på Augusti, men har tidigare fångat en del uppmärksamhet som en självpublicerad e-bok. Cybils har bland annat utsett den till en av de bästa Sci-Fi&Fantasy ungdomsböckerna 2011.

Boken utspelar sig veckor efter att änglar har attackerad och dödat miljarder människor som hämnd för dödandet av ärkeängeln Gabriel. 17-åriga Penryn misslyckas med att föra sin mor och rullstolsburna syster till säkerhet, och måste slå sig samman med den fallne ängeln Raffe i ett försök att rädda dem.

Det är i dagsläget inte känt vem som får uppdraget att anpassa boken till film, regissör eller när den kan tänkas dyka upp på bio.