Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

08nov 12

Populärt med tidsresor inom filmens värld

Kassasuccén Looper, med Bruce Willis och Joseph Gordon-Levitt i huvudrollerna, som spelat in över 130 miljoner dollar efter en produktionskostnad på endast 30 miljoner dollar har nu lett till en boom för tidsresor som filmtema enligt en sammanställning av Vulture.

Glimmer som produceras av DreamWorks kombinerar inte bara tidsresor utan även en annan trend, nämligen upphittade filmer som i Chronicle. Glimmer handlar om ett gäng kampande ungdomar som kommer ifrån varandra, och några blir av misstag förflyttade till 70-talet. Väl där så börjar en av dem använda vetskapen om framtiden för personlig vinning, och precis som i Tillbaka till Framtiden II kan det sällan sluta lyckligt.

Paramount vill inte vara sämre med Almanac. Samma tema med ungdomar, tidsresor och upphittad film. Nu tar en av ungdomarna med sig en almanacka tillbaka i tiden för att kunna tjäna ihop pengar till College.

Paramount nöjer sig inte med en film, utan har även Our Name Is Adam på gång. Tom Cruise spelar en astronaut som åker tillbaka i tiden för att träffa sig själv som yngre.

Slutligen har vi The Twilight Zone, baserat på tv-serien med samma namn, från Warner Bros. En testpilot som lyckas åka snabbare än ljuset upptäcker när han landar att det gått 96 år sedan han startade.