Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

04nov 12

Rykten, rykten, rykten omger Star Wars Episode 7

Knappt har presskonferensen där Disneys köp av Lucasfilm och den uppkommande serien av Star Wars filmer slutat förens fansen började gräva efter regissörer, manusförfattare och handling.

Ain't It Cool News rapporterar en spekulation om att Damon Lindelof redan skulle ha skrivit manuset förra året, under kodnamnet 1952, och att Brad Bird skulle regissera. Men att behöva ta till sådana saker som att Mark Hamill är född i 1951 och Liam Neeson är född 1952 som stöd för sina teorier är nog att sträcka teorierna bortom bristningsgränsen. Mycket riktigt så har firstshowing.net som var en av källorna till spekulationerna avfärdat det hela.

Ett annan spekulant är Market Saw 3D som påstår att det redan är bekräftat inte mindre än 6 nya filmer, varav de första 3 ska handla uteslutande om Luke, Leia, Han Solo, Chewie, C-3PO och R2-D2, med Luke Skywalker som huvudfokus. Huvudspåret verkar vara att rensa galaxen från de sista resterna av rymdimperiet. Nackdelen är spekulationerna är så många och vaga, att i princip kan de handla om vad som helst och ändå i efterhand häva att man haft rätt.

Mina egna spekulationer om att filmerna skulle vara baserat på någon av alla de böcker som finns, verkar inte heller vara speciellt troligt.

Summa summarum, jag tror att det faktum att vi bara har spekulationer och inga rykten, beror på att inte ens Disney vet riktigt vad filmerna ska handla om. Fast George Lucas har ju erkänt att det redan finns skisser till filmerna, så jag antar att nästa spekulationsvåg är baserat på saker som ryktades till Prequel-triologin men sedan blev strukit.