Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

28okt 12

Empires of the Deep

Pengar är inte allt. Dagens exempel är den Kinesiska filmen Empires of the Deep, som enligt de flesta uppgifter har kostat i storleksordningen 670-875 miljoner kronor att producera även om det finns källor som påstår att den kostat närmare 1,4 miljarder kronor.

Efter tre års produktion har det äntligen släppts en trailer, vilket väl torde betyda att filmen snart är klar efter bara blivit försenad med 2 år. Problemet är bara... Ja, se själva:

Så, ja bara för att du är en lyckad kinesisk fastighetsmogul behöver inte betyda att du även är en lyckad manusförfattare och producent. För att inte tala om att detta kommer vara typexemplet i framtiden när man ska peka på att mer pengar inte behöver betyda bättre.

Nackdelen är nog att filmen aldrig kommer att nå någon större spridning utanför Kina, för det är ändå något som lockar med den där trailern. Det finns nämligen hopp om att det skulle vara en ny Plan 9 From Outer Space eller liknande, en film som är så dålig att den blir bra.