Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

21okt 12

Recension: Lockout

Året är 2079. Platsen är Washington D.C. Mannen är Snow, före detta CIA-agent. Brottet är mord och spionage mot USA. Problemet är bara att anklagelserna är falska, men det är det inte många som tror på.

Samtidigt på M.S One, ett högsäkerhetsfängelse i omloppsbana, anländer presidentens dotter för att undersöka om fångarna behandlas väl eller inte. Det pratas nämligen om en del fångar som blir drabbade av svår demens efter den obligatoriska dvalan, men det förnekas bestämt av alla iblandade. Japp, man kan räkna ut i sömnen vad som händer sedan. Och väg dit är fylld av stereotyper, klichéer och arga män som grimaserar. Men vägen dit är också fyllt av underhållande actionsekvenser, och roliga repliker.

Så underhållande faktiskt, att man bortser ifrån alla osannolikheter och gladeligen accepterar saker som att det även finns polisstationer i omloppsbana och att fängelser full med nedsövda fångar även behöver massor med kanoner som automatiskt skjuter ner alla skepp som kommer i närheten.

Vuxenbetyget blir: Godkänt

Tonårsbetyget blir: Väl godkänt.