Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

15sep 12

Detaljer angående S.H.I.E.L.D.

Så, vad kan vi förvänta oss från tv-serien om S.H.I.E.L.D? För det kommer med största sannolikhet bli en tv-serie, även om det än så länge bara är beställt ett pilotavsnitt. Manus av Joss Whedon, hans bror Jed Whedon och Maurissa Tancharoen som alla samarbetat förut med serien Dollhouse. De två senare har även skrivit Spartacus: gods of the arena. Förutom de tre kommer även Jeffrey Bell och Jeph Loeb att stå som producent.

Först och främst kommer den inte att innehålla någon karaktär från filmserien utan utspelas mer eller mindre parallellt. Inte helt oväntat eftersom det knappast går att bygga en tv-serie på veckans gästbesök av en Hollywoodstjärna. Och ingen agent Phil Coulson som åtminstone jag inte kan få nog av.

”Vad har S.H.I.E.L.D. som andra superhjältar saknar? För mig är det just att de inte är superhjältar, men lever i en värld där sådana existerar. Även om de är en stor organisation så är det just den avsaknaden som gör att de är i underläge, och det är det intressanta för mig.” Det låter som det kommer bli fullt av superskurkar, spännande.