Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

26aug 12

Recension: the Thing (2011)

Vintern 1982, Antarktis. I jakt efter en mystisk radiosignal hittar tre män från den norska forskningsstationen Thule både en konstruktion och en varelse. Efter att ha flugit in några Amerikanska experter och fraktat in den djupfrysta varelsen till basen för närmare undersökning kan det hela ta sin början.

Nackdelen är att eftersom det här är en prequel till John Carpenters film med samma namn från 1982 så vet man ungefär hur det kommer att sluta. Men på vägen dit finns det gott om plats för klaustrofobi och paranoia.

Inträffar det då någon klaustrofobi eller paranoia? Nä, det gör det tyvärr inte. Det hela urartar till en lång orgie av arga män i ett rum som skriker åt varandra tills de avbryts av någon som omvandlas till ett monster och jagar de övriga. Om och om igen.

Jag säger såhär: Svenska regissörer och manusförfattare skiter antagligen på sig av skräck när de ser detta, men vi andra är inte speciellt imponerade.

Betyget blir: Underkänt.