Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

23aug 12

Recension: Battleship

År 2005 upptäckte man att runt en stjärna väldigt lik solen snurrade det en planet väldigt lik jorden. År 2006 inledde NASA ett projekt för att kunna skicka meddelanden till nyss nämnda planet. År 2012 är projektet färdigt och skickar sina första meddelanden. Svar kommer direkt, inte i form av ett meddelande, utan i form av fem objekt som snabbt närmar sig.

Här finns allt man kan förvänta sig av en påkostad Hollywoodfilm som involverar militärer: en kärlekshistoria, lite humor, bröder som tävlar mot varandra, stora explosioner, amerikanska flaggan vajande i slow motion till dramatisk musik. Helt enkelt, allt man kan förvänta sig.

Nackdelen är att det inte finns så mycket oväntat. Eller ja, det oväntade är kanske att det faktiskt går att göra en film av gamla brädspelet Sänka Skepp utan att det blir extremt krystat.

Betyget blir: Godkänt.