Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

28okt 14

Detta är fas 3 av Marvels filmuniversum

Idag hade Marvel ett event utan att riktigt berätta vad de skulle berätta. Vilket gjorde att det spekulerats om både det ena och andra, som att vi skulle få ett releasedatum för Thor 3 eller Doktor Strange och kanske även vem som ska spela den egoistiska kirurgen. Istället fick vi både titlar och releasedatum för hela fas 3. Först ut är

Captain America: Civil War inkluderar förutom Chris Evans som Captain America även Robert Downey Jr som Iron Man och introducerar Chadwick Boseman som Black Panther! Och de understryker att det här är filmversionen av Civil War, vilket åtminstone jag tolkar som att grundkonflikten inte kommer att vara om myndigheternas krav att registrera alla superhjältar och deras hemliga identiteter.

Doctor Strange är den andra filmen ut i fas 2. Det är inte helt klart vem som ska spela den egoistiska doktorn ännu, men igår exploderade nyheten att Benedict Cumberbatch förhandlar om rollen, men man ska komma ihåg att detsamma sades om Joaquin Phoenix utan att det blev något av det.

Den titellösa Guardians of the Galaxy har flyttat fram två månader, och kommer nu redan i Maj 2017. Fortfarande med James Gunn bakom spakarna.

Det har länge spekulerats i att Thor 3 skulle vara en version av Ragnarök, vilket också blev fallet.

Black Panter dyker upp redan i Captain America: Civil War, men 2017 får han sin egna film. Och en hel del spekulerar i att Andy Serkis rollfigur i Avengers: Age of Ultron är hans ärkenemesis Ulysses Klaw.

2018 är det äntligen dags för Marvel att släppa en film med en kvinnlig huvudrollsinnehavare, när Carol Danvers visar sig vara hälften människa och hälften Kree.

Det året är det även dags att möta resultatet av Kree-experiment med människor i form av Inhumans. Men vi kommer att ha sett tecken på deras närvara redan innan dess, vilket är tillräckligt kryptiskt för att varken bekräfta eller dementera att vi redan kan ha mött en av dem i form av en föräldralös superhacker som även vad S.H.I.E.L.D.s sista rekryt innan kollapsen.

Allting mynnar ut i Avengers: Infinity War under 2018 och 2019, där Avengers till slut befinner sig i fronten mellan Thanos och de kraftfulla oändlighetsstenarna.

23okt 14

En första teaser för Avengers: Age of Ultron

En första teaser för Avengers: Age of Ultron kommer att visas på tv för första gången under nästa veckas Agents of S.H.I.E.L.D, för att senare dyka upp online. Så var planen i alla fall, men någon ville annorlunda och läkte ut trailern online redan inatt. Marvel är dock de skyldiga på spåren.

Förutom att ta ner den överallt så passade Marvel på att släppa en offentligt också. Försök att se den bara en gång om du kan...

19okt 14

Är Avengers på väg mot inbördeskrig?

När Robert Downey Jr avslöjar att det inte kan uteslutas att det blir en Iron Man 4, och Marvel ska återlansera Civil War som seriealbum nästa sommar, får man räkna med att det dyker upp en del spekulationer. När sedan Variety dyker upp och skriver att Captain America 3 ska sätta upp filmversionen av Civil War är det många som höjer ett ögonbryn.

Så är verkligen Marvels Filmuniversum på väg mot ett inbördeskrig? Svaret borde vara nej, inte något som ens är i närheten av serieförlagan i alla fall. Helt enkelt därför att det inte finns något som leder upp till det, det finns ingen anledning att införa en lag som kräver att superhjältar ska registrera sig eftersom ingen av dem har några hemliga identiteter, och dels eftersom hela S.H.I.E.L.D.s databas blev dumpad på internet i slutet av Captain America: The Winter Soldier.

18okt 14

Joaquin Phoenix är inte Doctor Strange

Vi berättade i Augusti att Joaquin Phoenix låg i förhandlingar om att spela huvudrollen i Doctor Strange. Nu berättar Deadline att förhandlingarna har brutit samman.

Nu när inte längre han är intresserad av rollen är internet återigen fullt av rykten. Screen Rant hoppas på Keanu Reeves, men eftersom han i mitt tycke inte är någon vidare skådespelare så måste det vara för att han är väldigt lik seriefiguren. Lyckligtvis verkar han inte heller veta speciellt mycket om Doctor Strange.

Enligt en källa till Badass Digest skulle Ewan McGregor vara en som de är intresserade av.

Övriga namn som snurrar runt är Oscar Isaac, Matthew McConaughey, Ethan Hawke, Jared Leto och Jake Gyllenhaal.

18okt 14

Ny trailer för Jupiter Ascending

Jupiter Ascending försvann från listorna en månad innan den skulle ha premiär i sommras, men nu är den tillbaka med en ny trailer och nytt premiärdatum i Februari.

18okt 14

Teaser för Tomorrowland

För ganska exakt ett år sedan kunde vi avslöja handlingen till Tomorrowland, det mystiska samarbetet mellan Brad Bird och Daniel Lindelof. Nu har det äntligen kommit en första teaser som verkligen ser intressant ut.

18okt 14

Interstellar trailer 3

I den tredje trailern för Interstellar är det äntligen dags att på allvar ta steget ut i yttre rymden.

18okt 14

Det är mycket nu...

Som regelbundna läsare har märkt har det varit ont om uppdateringar här den senaste tiden, helt enkelt eftersom det inte funnits tid att uppdatera bloggen mellan barnpassning och arbete. Eftersom arbetsbördan har lättat lite så hoppas jag att det kommer bli lite närmare mellan uppdateringarna närmsta tiden. Så inom kort borde en ny trailer för Interstellar, en första teaser för Tomorrowland och information om Daredevil tv-serien dyka upp här.