Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30sep 14

Howard Stark dyker upp i Agent Carter

Marvel har äntligen bekräftat att Dominic Cooper kommer att medverka i tv-serien Agent Carter som Tony Starks pappa, Howard Stark. Han har tidigare spelat rollen i Captain America, och även medverkat i kortfilmen Agent Carter.

Det är fortfarande inte känt ifall någon svensk kanal har tänkt visa serien, men förhoppningarna ligger på Kanal 5 som visar storebror Agents of S.H.I.E.L.D.

21sep 14

Deadpool kommer på bio vintern 2016

Efter att en något år gammal testfilm läckt ut på internet och gett upphov till mycket intresse så har nu Fox bestämt att det kommer en film om Deadpool med biopremiär i Februari 2016 enligt Hollywood Reporter. Det är okänt ifall Ryan Reynolds, som medverkade i testfilmen, även kommer att spela huvudrollen.

Samtidigt så flyttar Fantastic Four från Juni till Augusti 2015, och Assasins Creed som skulle haft premiär i Augusti flyttas till något okänt datum.

21sep 14

Första bilderna på Millenium Falcon

Vi har fått de första officiella bilderna på Millenium Falcon i den kommande Star Wars Episode VII! Och är inte det där Batmobilen?

20sep 14

Scott Glenn spelar Daredevils mentor

Marvel har presenterat ytterligare en medverkande i Daredevil, nämligen Scott Glenn som kommer att spela Matt Murdocks mentor Stick.

Dessutom kommer alla skådespelare att besöka New York Comic-Con den 11 Oktober, vilket är första gången de kommer att uppträda offentligt. Kommer det att släppas någon form av teasertrailer då?

Daredevil kommer till Netflix under 2015, och inspelningarna har redan pågått under sommaren.

14sep 14

Arrow flyttar till Kanal 11 med start 9 Oktober

Arrow har tidigare visats i Kanal 5, men när serien börjar om med andra halvan av den andra säsongen är det Kanal 11 som är hemvisten. Inte nog med det, när serien börjar om den 9 Oktober är det Torsdagar klockan 21:00 som gäller. Kan du inte vänta till dess så släpps både säsong 1 och 2 på Blu-ray redan på fredag.

Frågan är vad det betyder för Agents of S.H.I.E.L.D som också visats på Torsdagar klockan 21:00? Enligt tittarsiffror från MMS så har de båda serierna lika många tittare, men när Agents of S.H.I.E.L.D visades under sommaren så dök Arrow upp tidigare bara för att sedan försvinna igen efter någon vecka. Kommer de två serierna att krocka, eller blir säsongsstarten av Agents of S.H.I.E.L.D flyttat till senare i vinter?

11sep 14

En bättre bild på Batmobilen

Efter att en mängd, mindre smickrande, bilder på Batmobilen i Batman v Superman: Dawn of Justice dykt upp online har Zack Snyder publicerat en första officiell bild på den.

11sep 14

R.I.P Richard Kiel

Richard Kiel, som spelade den ståltandade Jaws i bondfilmerna Älskade Spion och Moonraker har avlidit i sviterna av ett benbrott han ådrog sig förra veckan. Han blev 74 år gammal.

Förutom hans berömda roll som Jaws har han även medverkat i bland annat Twilight Zone och Happy Gilmore. Han sökte även rollen som Hulk i tv-serien från 1978, en roll som senare gick till Lou Ferrigno.

10sep 14

Gotham utsedd till årets mest lovande nykomling

Hollywood Reporter rapporterar att Television Critics Association har utsett Gotham till årets mest lovande nya tv-serie. Serien som handlar om en ung James Gordon, 10 år innan den unga Bruce Wayne drar ut på jakt efter skurkar som Batman.

Serien kommer till CMore med premiär den 25 September, och Netflix någon gång nästa sommar.

05sep 14

Även stålflickan blir tv-serie

Antalet tv-serier baserat på DC Comics har fullkomligt exploderat i år, med Arrow, Flash, Gotham och Constantine, men det finns ändå plats för fler. Enligt Hollywood Reporter håller man just nu på och tar fram en serie baserat på Supergirl, stålmannens kvinnliga kusin.

Det är fortfarande så tidigt i utvecklingen att det inte finns någon kanal inblandad, men den har samma producenter som Arrow of Flash så att den dyker upp på CW är inte helt otänkbart. Intressant i sammanhanget är också att projektet går under ett okänt namn som inte är Supergirl.

04sep 14

Childhood's End blir miniserie på SyFy

SyFy, som en gång i tiden hette SciFi Channel och producerade serier som Stargate SG-1, Stargate Atlantis och Battlestar Galactica, håller på med en återgång till rötterna. Senast ut i en lång rad Science Fiction serier är en miniserie baserat på boken Childhood's End av Arthur C Clark enligt Hollywood Reporter.

Boken handlar om en fredlig invasion från yttre rymden, där ankomsten av Overlords inleder en flera årtionden lång utopi, under ett indirekt utomjordiskt styre. Det är Matthew Graham, som tidigare skrivit bland annat R'Ha, Life on Mars och Ashes to Ashes, som fått uppdraget att förvandla boken till en miniserie med 8 avsnitt.

03sep 14

Dwayne ”The Rock” Johnson har bestämt sig för Black Adam

För lite över en vecka sedan avslöjades att Dwayne Johnson ska medverka i Shazam, men då var det inte känt ifall han var intresserad av att spela huvudrollen Shazam eller hans ärkefiende Black Adam. Enligt ett Tweet idag så har han bestämt sig för Black Adam.

Samtidigt har Hollywood Reporter bekräftat att manuset kommer att skrivas av Darren Lemke. Filmen, som inte är officiell ännu, är en av 9 filmer de närmsta åren baserat på DC Comics karaktärer.

03sep 14

Monsters Dark Continent trailer

För ganska precis ett år sedan fick vi en teaser om uppföljaren till Monsters av Gareth Edwards. Han har dock inte varit inblandad i den här filmen, där handlingen är flyttad från Mexiko till mellanöstern.

Det är fortfarande inte känt ifall filmen kommer att få biopremiär i Sverige.

03sep 14

Gotham kommer till Netflix och CMore

Deadline rapporterar att Netflix har köpt alla rättigheter till den kommande serien Gotham redan innan det första avsnittet sänts för alla territorier där de är etablerade, inklusive Skandinavien. Varje säsongen kommer att vara tillgänglig för alla Netflix kunder efter det att säsongen visats i USA, vilket troligtvis betyder September 2015. För de som inte kan vända till dess så kommer serien att visas på CMore med början den 25 September.