Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30aug 14

Agent Carter har fått två kollegor

Marvel har presenterat de första medverkande förutom Haley Atwell i huvudrollen som Peggy Carter i form av Enver Gjokay och Chad Michael Murray.De två kommer att spela SSR agenterna Daniel Sousa respektive Chad Michael Murray, som Carter träffar när hon får en ny roll inom SSR, Strategic Scientific Reserv, i New York.

Agent Carter kommer att visas i 8 avsnitt i USA när Agents of S.H.I.E.L.D tar vinteruppehåll i Januari, men det är fortfarande inte känt ifall någon svensk kanal köpt in serien.

23aug 14

Lucy får ingen efterföljare

Lucy, med Scarlett Johanson i huvudrollen, är en relativt stor succé vilket borde betyda en uppföljare. Så verkar dock inte vara fallet, efter att Luc Besson uppget för reportrar i Taipei att det är osannolikt att det skulle bli en uppföljare. ”Jag ser inte hur vi kan göra en” säger han.

Han har redan fått frågan från massor av fans och filmbolaget Universal, efter att filmen spelat in hela budgeten på bara den amerikanska premiärhelgen tidigare i sommar. Lucy hade svensk biopremiär i fredags.

23aug 14

Shazam en av filmerna i Justice League serien

Efter att Warner Brothers storsatsat på en egen filmserie om DC Comics karaktärer så har spekulationerna tagit fart om vilka karaktärer, förutom Aquaman, som kommer att få sin egna film. Nu rapporter AP att Dwayne ”The Rock” Johnson kommer att medverka i en film om Shazam. Han har inte bestämt sig ifall han kommer att spela huvudrollen som Shazam eller hans ärkefiende Blak Adam, även om det enligt AP lutar åt det senare.

Shazam handlar om tonåringen Billy Batson som genom att yttra det magiska ordet Shazam förvandlas till superhjälten med samma namn. Som Shazam har han ökad intelligens, styrka som är jämbördig med stålmannen, motståndskraft mot nästan alla fysiska och mentala prövningar och behöver varken äta,dricka,sova eller andas som Shazam, hastighet som är snabbare än stålmannen. Slutligen så kan han generera magiska blixtar.

22aug 14

En första titt på Ant-Man

Bara några dagar efter att inspelningarna av Ant-Man börjat i San Fransisco så har Marvel redan släppt en första titt på Paul Rudd som Scott Lang.

Det var många fans som var besvikna att Evangeline Lilly inte spelar Janet van Dyne/The Wasp utan istället Hank Pyms dotter Hope van Dyne. Men efter att hon postat följande bilder på sitt instagramkonto så har besvikelsen lagt sig en aning, eftersom hon har Janet van Dynes klassiska frisyr. Än lever hoppet om att vi får en Wasp i marvels filmuniversum, även om i en ny version.

19aug 14

Howard Stark dyker upp i Ant-Man

I går så började inspelningarna av Ant-Man i San Fransisco, och Marvel passade på och pressenterade ytterligare några skådespelare, förutom de fyra som presenterades på Comic-Con, nämligen Bobby Cannavale, Michael Peña, Abby Ryder Fortson, Judy Greer, David Dastmalchain, Wood Harris, John Slattery och T.I.

Det intressantaste namnet på listan är John Slattery, som spelade en gammal Howard Stark i Iron Man 2. Betyder det att Howard Stark är på något sätt delaktig i upptäckten av Pym-partiklar, eller var Hank Pym och Howard Stark bittra konkurrenter? Slutligen det faktum att David Dastmalchian kan vara en ung Michael Douglas och Abby Ryder Fortson en ung Evangeline Lilly betyder att vi säkerligen kommer att ha en tillbakatitt på den unga Hank Pyms äventyr.

15aug 14

Godzilla får uppföljare 2018

Hollywood Reporter rapporterar att vi får vänta ända till Juni 2018 på uppföljaren till sommarens Godzilla. Anledningen är att Gareth Edwards, som regisserade den första, är upptagen med den fristående Star Wars filmen som kommer ut i December 2016.

I filmen, som presenterades vid Comic-Con för några veckor sedan, kommer Godzilla att få sällskap av Rodan, Mothra och Ghidorah.

14aug 14

Tävling om manuset till Aquaman

Hollywood Reporter avslöjar att Will Beall och Kurt Johnstad kommer att skriva manuset till Aquaman. Haken är, de kommer att skriva var sitt manus istället för att samarbeta. Filmbolaget kommer sedan att välja manuset som de gillar bäst och arbeta vidare på det.

Nyligen så presenterades 9 datum, men det är okänt vilken av dem som kommer att vara Aquaman. I fall det är den första filmen, i Augusti 2016, så kan det förklara varför filmbolaget skyndar på utvecklingen så mycket de kan.

13aug 14

Ytterligare trailer för Interstellar

Efter en vag teaser och en trailer så är det nu dags för ytterligare en trailer. Varför? Varför inte.

10aug 14

Justice League expanderar med 9 nya filmer

Efter att Marvel bokat 11 datum de närmaste åren för filmer i Marvels Filmuniversum, så vill du Warner Brothers ha en del av kakan och har bokat 9 datum de närmaste åren för filmer baserat på DC Comics karaktärer. Filmerna antas vara en fortsättning på filmserien som börjat med förra årets Man of Steel och fortsätter med Batman v Superman: Dawn of Justice. Den sistnämnda delar inte längre premiärdatum med Captain America 3 utan kommer nu att ha premiär redan i Mars 2015.

De datum som planeras är

  • Augusti 2016
  • Juni 2017
  • November 2017
  • Mars 2018
  • Juli 2018
  • April 2019
  • Juni 2019
  • April 2020
  • Juni 2020

Om man dessutom tar med de två spindelmannen-relaterade filmerna från Sony, Fantastiska Fyran, X-Men och Wolverine från Fox så kommer 10-talet att bli en guldålder för superhjältar på vita duken.

07aug 14

Terminator Genisys och Legend of Conan

Inspelningarna av nästa terminator är klar enligt följande meddelande på Ah-nolds facebooksida, som även avslöjar att filmen numera heter Terminator: Genisys. I Juli nästa år får vi veta om uppföljaren/omstarten är det som kommer att återuppliva Arnold Schwarzeneggers avsomnade karriär.

Vad gäller Legend of Conan, så verkar projektet fortfarande vara vid liv. The Arnold Fans har pratat om projektet tillsammans med producenten Fredrik Malmberg som berättar att man fortfarande håller på och putsar på manuset, något man hoppas ska vara klart i September. Om alla är nöjda så kommer man sedan börja leta efter en regissör och börja inspelningarna under våren 2015.

04aug 14

Gal Gadot som Wonder Woman

I maj så fick vi en bild på Ben Affleck som Batman och Batmobilen, och under Comic-Con så presenterades följande bild på Gal Gadot som Wonder Woman i den kommande Batman v Superman: Dawn of Justice.

03aug 14

Deborah Ann Woll medverkar i Daredevil

Marvel har offentliggjort att Deborah Ann Woll kommer att spela Karen Page i den kommande serien Daredevil som kommer till Netflix i Maj nästa år. Hon är sedan tidigare mest känd i rollen som Jessica Hamby i True Blood.

Karen Page beskrivs som en mystisk ung kvinna vars uppdrag för rättvisa gör henne indragen i Matt Murdocks liv, och får en oåterkallelig påverkan på hans krig mot ondskans krafter i Hell's Kitchen. I serierna så är Karen Page sekreterare och Daredevils längst pågående kärleksintresse.

03aug 14

Joaquin Phoenix som Doctor Strange?

Lite oväntat var Guardians of the Galaxy 2 den enda nya filmen som presenterades vid Comic-Con, där förhandsdiskussionerna handlat om Doctor Strange och kanske titeln till Thor 3. Speciellt eftersom Benedict Cumberbatch gjort det oväntade valet Pingvinerna från Madagascar som sitt första besök någonsin gjort att han hoppade upp som toppnamn att spela Strange.

Nu presenterar Hollywood Reporter en möjlig anledning till varför vi inte hörde något, nämligen att förhandlingarna med huvudrollsinnehavaren Joaquin Phoenix inte är klara. Om det stämmer så kommer det troligtvis ett officiellt meddelande om det inom de närmaste veckorna.

02aug 14

Vad var egentligen det där i slutet av Guardians of the Galaxy?

Som med alla andra filmer i Marvels Filmuniversum så har Guardians of the Galaxy ytterligare en scen efter alla eftertexter. Det är dock något som väldigt många inte är medvetna om, eftersom nästan hela salongen reste sig upp och gick vid den föreställningen som jag såg.

Om du inte har sett filmen ännu så rekommenderar jag att du går och ser den först, eftersom det som följer är en rejäl spoiler. Allvarligt, bokmärk den här sidan och gå och se filmen först.

Har du sett filmen nu? Så bra, då kanske du undrar vad det egentligen var där i slutet med Benicio Del Toros The Collector, då kan jag svara att det var Cosmo, den ryska rymdhunden med psykiska krafter.

Jasså, den andra karaktären som The Collector samtalar och delar en drink med? Det var Howard the Duck. Ja, Marvels version av Arne Anka och huvudpersonen i vad som en del kallar en av de sämsta filmerna någonsin, Ingen plockar Howard. Vilket dessutom är den första biofilmen baserat på en karaktär från Marvel.

Så, vad betyder det för det övriga filmuniversumet? Troligtvis ingenting, utan det är bara ett skämt liknande slutscenen efter Iron Man 3. Men kanske finns det även möjligheten att han dyker upp i Guardians of the Galaxy 2. Det är mindre än 3 års väntan innan vi får veta svaret.

02aug 14

Recension: Guardians of the Galaxy

Året är 1988 och en ung Peter Quill befinner sig på sjukhuset. Inte för sin egen skull utan för att besöka sin sjuka mamma, som är döende. Något som inte alls uppskattas när man är 10 år, och dessutom blir utskyfflad ur rummet när maskinerna börjar larma. Och när man sedan försöker komma ut i friska luften så blir man kidnappad av ett skepp från yttre rymden.

26 år senare är Guardians of the Galaxy den 10 filmen i Marvels Filmuniversum, och första gången vi besöker en plats utanför de 9 världarna som Asarna besöker. Men vi besöker inte bara en värld utan flera, av alla möjliga sorter och slag. Inklusive det avhuggna huvudet av en uråldrig varelse.

Det är en skoj film, som inte tar sig själv på speciellt stort allvar. Något som etableras tidigt, när huvudpersonen dansar sig igenom en ruinstad, och använder ilskna smådjur som mikrofon. Det närmaste vi kommer till gamla hederliga äventyrsfilmer som Star Wars.

Samtidigt är den ju en del i Marvels Filmuniversum, vilket ju både är en fördel och en nackdel. En fördel för att det lockar extra mycket besökare tack vare att alla delar av universumet är så sammankopplat, och den största nackdelen är att allt är så sammankopplat. Och känslan är att det blir allt tätare koppel mellan de olika delarna, inklusive Guardians of the Galaxy.

Slutligen har vi kommit till betyget, som alltid är svårt att sätta. Det blir lätt hänt att man jämför med de övriga delarna av Marvels Filmuniversum istället för att bara bedömer filmen för sig själv. För den är inte topp två i den listan (Avengers följd av Captain America: The Winter Soldier), utan den ligger där i den anonyma mitten och skvalpar.

Betyget blir: Godkänt

Betyget som självstående film: Väl Godkänt