Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30jun 14

Mad Max: Fury Road på omslaget till Entertainment Weekly

Mad Max: Fury Road är en av de filmer som hållit på längst med postprocesserna efter inspelningen under hösten 2012, och så sakta börjar det närma sig premiären i Maj 2015. Och som ett tecken på att filmen är på väg så har den hamnat på veckans omslag i Entertainment Weekly.

Vi har även fått en första idee om handlingen, eftersom George Miller säger att han ville berätta en linjär historia och en jakt som börjar samtidigt som filmen och sedan håller på i 110 minuter. Den innehåller dessutom få digitala effekter och ännu mindre dialog.

27jun 14

Pacific Rim 2 har premiär i April 2017

Legendary och Guillermo del Toro har ett speciellt meddelande till alla som gillade Pacific Rim.

Så där har ni det gott folk, i April 2017 så har vi inte bara fler seriealbum utan även en animerad serie och viktigast av allt, Pacific Rim 2. De har redan arbetat över en månad på manuset, och förhoppningsvis har de kvar några av Travis Beacham utspringliga idéer att spinna vidare från.

27jun 14

Ytterligare en skådespelare klar för Daredevil

Charlie Cox, Vincent D'Onofrio och Rosario Dawson har nu fått sällskap av Elden Henson som kommer att spela Foggy Nelson, Matt Murdocks bästa vän och kollega.

I den gamla Daredevil med Ben Affleck i huvudrollen så spelades karaktären av Jon Favreau. Serien Daredevil är den första av fyra serier som kommer till Netflix med början 2015.

23jun 14

The Last Ship kommer på TNT den 20 Juli

Sommartid brukar det inte vara något på tv sägs det. Men det stämmer nog inte, för Kanal 5 kommer att visa Agents of S.H.I.E.L.D hela sommaren och på SVT brukas det visas True Blood. Och nu kommer serien The Last Ship till TNT Nordic, om en värld där 80 procent av befolkningen dött i ett virusutbrott. Långt ute till havs har ett ensamt skepp spenderat de senaste fyra månaderna under radiotystnad där en forskare letat efter ett botemedel.

Kritiken från USA pratar om att producenten Michael Bay har fått sin vilja igenom, med massor av underhållning, militärer och explosioner. Som man kan se i trailern nedan.

Premiär den 20 Juli på TNT Nordic.

22jun 14

Doctor Strange börjar inspelningarna nästa vår

Total Film har skrivit en utmärkt sammanfattning av nyheterna som Kevin Feige pressenterade för de europeiska biografägarna i Barcelona under förra veckan.

Först ut är Guardians of the Galaxy som kommer att föra Marvels Filmuniversum längre ut i galaxen, och beskedet att de avvaktar hur filmen går innan det bestäms om den får en fortsättning eller ej. Om den skulle bli en succé så har man ändå planer för uppföljare, men allt fokus just nu är att göra den första filmen så bra som möjligt.

Thanos, som dök upp under eftertexterna i Avengers som den som stod bakom Lokis invasionsplaner, kommer vi att få lära känna bättre under de kommande åren. Först ut är Guardians of the Galaxy och det faktum att Thanos är den främsta kopplingen mellan Guardians och Avengers betyder att det är allt mer troligt att spekulationerna i att Avengers 3 ska vara Thanos och Infinity Gauntlet än mer troliga.

Ant-Man kommer i grund och botten vara samma film som Edgar Wrights manus, allt som man hinner med är lite omskrivningar så att den bättre passar in med övriga filmuniversumet. Och ja, det verkar helt klart att Ant-Man även kommer att vara med i Avengers 3.

Slutligen kommer vi till Doctor Strange. Doctor Strange kommer att utöka Marvels Filmuniversum till att även täcka det övernaturliga och multipla dimensioner, och är ett av Kevin Feiges favoritprojekt under de senaste 14 åren. Slutligen så kommer castingen att pågå under de närmaste månaden eller så, så vi kan mycket väl förvänta oss att vem som ska spela Doctor Strange presenteras på årets Comic-Con i San Diego den 24-27 Juli.

Filminspelningen av Doctor Strange ska börja nästa vår, vilket innebär att den borde ha premiär i den 8 Juli 2016, ett datum som Marvel sedan länge har bokat för en film i Marvels Filmuniversum.

21jun 14

Rosario Dawson medverkar i Daredevil

Marvel har offentliggjort att Rosario Dawson kommer att göra Charlie Cox och Vincent D'Onofrio sällskap i serien om Daredevil.

Hennes karaktär har inte något namn utan beskrivs bara som en engagerad ung kvinna vars strävan att läka såren från Hells Kitchen när Matt Murdock oväntat kraschar in i hennes liv, medan hennes egen resa förändras för alltid under sin kamp mot orättvisorna i denna trasiga stad. Hennes roll i serien av helt avgörande för Matt Murdocks resa mot hjälten vi känner som Daredevil.

Som vanligt när det introduceras en karaktär så börjar genast kommentatorsfält fyllas med spekulationer från fansen, där namn som Typhoid Mary, Night Nurse, Elektra och Echo har nämnts. Efter en snabb googling så skulle jag gissa på att det är en ytterligare kvinna som blir Night Nurse, på samma sätt som Mike Peterson förvandlats till en ny Deathlok i Agents of S.H.I.E.L.D.

21jun 14

Star Wars Episode VIII av Rian Johnson

Deadline rapporterar Rian Johnson kommer att skriva och regissera Star Wars Episode VIII. Enligt bland annat Hollywood Reporter ska han bara skriva ett utkast till Epsiode IX och någon annan kommer att färdigställa manus och regissera. Rian Johnson har tidigare regisserat bland annat Looper.

Nyligen har det även blivit klart att två fristående Star Wars filmer kommer att regisseras av Gareth Edwards och Josh Trank, vilket verkligen är en snabb utveckling med tanke på att man bara är halvvägs genom filmningen av Episode VII.

20jun 14

Nyinspelning av The Outer Limits

Scott Derrickson, som nyligen fått regijobbet för Doctor Strange har redan skaffat sig ytterligare ett uppdrag som manusförfattare till en nyinspelning av ett avsnitt av The Outer Limits, närmare bestämt Demon with a Glass Hand. Efter ett avslöjande i Hollywood Reporter kom bekräftelsen direkt ifrån Scott Derricksons twitter

20jun 14

Victor Frankenstein

Vad sägs om en nyinspelning av Frankenstein med Charles Xavier och Harry Potter i huvudrollerna? Det handlar i alla fall om filmen Victor Frankenstein, med James McAvoy som Victor von Frankenstein och Daniel Radcliffe som Igor i huvudrollerna.

Berättad från Igors perspektiv får vi följa den bekymrade unga assistentens mörka ursprung och hans sonande vänskap med den unge medicinstudenten Victor von Frankenstein innan vi blir ögonvittne till hur Frankenstein blev mannen och legenden vi känner till idag.

Filmen väntas komma på bio under hösten 2015.

19jun 14

Trailer till Apornas Planet: Uppgörelsen

Den 18 Juli kommer uppföljaren till Apornas Planet: (R)evolution på bio i form av Apornas Planet: Uppgörelsen, eller Dawn of the Planet of the Apes som den heter i original. Och nu kan vi även presentera den slutgiltiga trailern för filmen också, där det bryter ut krig mellan människorna och aporna, ledda av Ceasar.

19jun 14

Jon Spaihts skriver manus till Doctor Strange

För några veckor sedan kom nyheten att Scott Derrickson ska regissera Doctor Strange, och nu rapporterar Hollywood Reporter att Jon Spaihts slutförandlar om att skriva manuset. Han har tidigare skrivit manuset till The Darkest Hour och Prometheus tillsammans med Damon Lindelof.

Doctor Strange handlar om den briljanta neurokirurgen Stephen Strange (som blev nämnd med namn som ett av hoten mot Hydra i Captain America: The Winter Soldier) som skyddar jorden mot magiska och mystiska element som Sorcerer Supreme.

19jun 14

Möjligt att det blir ytterligare en Hulkfilm

I en intervju med Digital Spy så avslöjar Mark Ruffalo, som spelar Bruce Banner/Hulk, att Marvel för första gången överväger att göra ytterligare en film med Hulken. Han berättar även att det skulle vara intressant att göra en Iron Man 4 och inkludera Hulken i den. Eller så skulle den kunna heta Science Bros: The Movie.

19jun 14

En första bild på nya dinosaurien i Jurassic World

Det håller just nu på och spelas in en uppföljare/omstart av Jurassic Park kallad Jurassic World, och som en del av filmen ska det introduceras en ny dinosaurie som till skillnad mot de tidigare ska vara ännu mer av en hybrid. Och nu har regissören Colin Trevorrow varit så snäll och twittrat vad som troligtvis är en bild på den nya dinosaurien.

Filmen har premiär i Juni 2015.

17jun 14

Vad sägs om ytterligare en Guardians of the Galaxy trailer?

Vill du ha mer Rocket Raccon, Groot och en sammanfattning av vad Guardians of the Galaxy egentligen handlar om? Då har jag lite över 2 minuter som kanske kan vara av intresse.

17jun 14

Jack Coleman återvänder i Heroes Reborn

Deadline rapporterar att Jack Coleman är den första som återvänder till Heroes Reborn i rollen som Noah Bennett. Vid presentationen av vinterprogrammen 2014/2015 sa NBCs ordförande att ”några bekanta ansikten borde dyka upp” så det kan komma rapporter om fler deltagare den närmsta tiden. Både Zachary Quinto som spelar Sylar och Milo Ventimiglia som spelar Peter ska ha blivit tillfrågade, men båda är upptagna med andra projekt.

17jun 14

Jason Momoa som Aquaman?

Enligt källor till Hollywood Reporter kommer ytterligare en karaktär att dyka upp i Batman v Superman: Dawn of Justice, nämligen Jason Momoa som Aquaman. Jason Momoa har vi tidigare sett bland annat i Stargate Atlantis och första säsongen av Game of Thrones.

Sedan tidigare är det klart att han får sällskap av Ben Affleck som Batman, Jesse Eisenberg som Lex Luthor, Jeremy Irons som Alfred, Gal Gadot som Wonder Woman och Ray Fisher som Cyborg. Förutom Henry Cavill, Amy Adams, Laurence Fishbourne och Diane Lane från Man of Steel.

16jun 14

Harrison Ford borta i 8 veckor

Harrison Ford bröt fotleden i Torsdags under inspelningen av Star Wars Episode VII, och nu rapporterar Hollywood Reporter att han kan missa så mycket som 8 veckors inspelningar. Enligt källorna ska det inte påverka inspelningarna och filmen väntas fortfarande ha premiär den 18 December 2015.

15jun 14

Vimpelturbiner, månandes bild för Juni

Rutinunderhåll pågår i månandes bild för Juni 2014. Ni har väl redan räknat ut att konstnären återigen är Simon Stålenhag. Och även denna går att köpa som affisch.

13jun 14

Hur många Justice League filmer blir det?

Den 6 Maj 2016 är det dags för Batman v Superman: Dawn of Justice som sedan följs av Justice League. Nu rapporterar Nikki Finke att det på sommarens Comic-Con kommer att presenteras en rad nya filmer i samma filmuniversum.

Batman v Superman kommer att följas av Shazam redan i Juli 2016, Sandman till jul 2016, Justice League i Maj 2017, Wonder Woman i Juli 2017, en kombinerad Flash och Green Lantern till julen 2017 och slutligen Man of Steel 2 i Maj 2018.

Anledningen till att Batman v Superman blev uppskjuten ett år var för att de flesta karaktärer kommer att ha en cameo i den filmen, och att förhandlingar med skådespelare har dragit ut på tiden.

Hur korrekt dessa senaste uppgifter är får vi reda på den 24-27 Juli när det är dags för årets Comic-Con i San Diego.

10jun 14

Daredevil har hittat sin Kingpin

Vincent D'Onofrio kommer att spela Wilson Fisk/Kingpin i den kommande Netflixserien Daredevil enligt ett officiellt meddelande på marvel.com. Vincent D'Onofrio är känd från bland annat Men in Black, Impostor, The Thirteenth Floor och Law & Order: Criminal Intent. Sedan tidigare är det känt att Daredevil spelas av Charlie Cox.

I serierna är Kingpin en maffiaboss och en av Daredevils ärkefiender, och eftersom även tv serierna om Jessica Jones, Luke Cage och Iron Fist kommer att utspela sig i Hell's Kitchen så är det väl inte helt uteslutet att han även kommer att dyka upp i de serierna.

10jun 14

Ny Snowpiercer trailer

Vem vet om Joon-ho Bong's postapokalyptiska film Snowpiercer någonsin kommer till Sverige, men för att påminna oss om filmens existens fram till dess så kommer här ytterligare en trailer.

10jun 14

Sigourney Weaver återvänder i Avataruppföljare

Fastän Grace Augustine inte överlevde den första Avatarfilmen så kommer ändå skådespelerskan Sigourney Weaver som spelade henne att medverka i de tre uppföljarna enligt ett pressmeddelande från 20th Century Fox. Hon gör därmed Sam Worthington, Zoe Saldana och Stephen Lang sällskap.

”Hon kommer att spela en annan och i många sätt mer utmanande karaktär i de kommande filmerna. Vi ser båda fram emot dena kreativa utmaning, det senaste kapitlet i vårt långa och kontinuerliga sammarbete” säger James Cameron.

De tre uppföljarna till Avatar kommer att filmas i direkt följd med början senare i år, med biopremiärer i December 2016, December 2017 och December 2018.

09jun 14

Del Toro skriver på Pacific Rim 2

Pacific Rim från förra året var så ovanligt som en blockbuster som inte bygger på ett seriealbum eller datorspel, och en av de filmer vi skrev mest om under 2013. Som ni kanske också vet var kassaresultatet hyfsat, ingen dundersuccé men inte heller någon flopp, och tanken på en uppföljare blev mest en fundering.

I en ny intervju med BuzzFeed så säger Guillermo del Toro att han och Zak Penn har börjat skriva på Pacific Rim 2. Travis Beacham som hjälpte till med manuset av Pacific Rim har bidragit med en del ideer, men är numer för upptagen med tv-serien Hieroglyph för att ha tid att arbeta på manuset.

Legendary har fortfarande inte gått med på att produera en uppföljare utan det nuvarande manusarbetet sker på eget intiativ, men manusarbetet fortskrider som om filmbolaget skulle gå med på produktionen.

Pacific Rim 2 ska utspela sig efter den första filmen, och inte vara en prequel som det ibland ryktats om. Raleigh Becket (Charlie Hunnam) och Mako Mori (Rinko Kikuchi) ska fortfarande vara huvudpersoner, men annars är det inte så mycket känt om handlingen.

08jun 14

Senaste nytt om Agent Carter

Så sakteliga så börjar det komma ut en eller annan nyhet om den kommande tv-serien Agent Carter, även om den intressantaste frågeställningen inte har något svar ännu, nämligen vilken svensk kanal som kan tänka sig visa serien och när.

Fast vi har i alla fall en aning om när den kommer att visas, nämligen mellan höst och vårhalvan av Agents of S.H.I.E.L.D, vilket borde innebära under Januari/Februari. I samband med presentationen av alla nya serier så passade hon på att berätta att serien kommer att bestå av 8 avsnitt.

För några dagar sedan så träffade Red Carpet News på Hayley Atwell utanför prisutdelningen till Baileys Women's Prize For Fiction och passade på att fråga om Agent Carter. Hon hoppas få sällskap av fler brittiska skådespelare, att man fortfarande håller på skriver på manusen, att hon ser fram emot tillfället att ge Peggy Carter fler dimensioner och hur hon hanterar sin plats i en mansdominerad värld, att hon hoppas få arbeta med Tommy Lee Jones igen. Hon skall precis till att börja ett rejält träningsprogram inför inspelningarna senare i år.

Slutligen så verkar det klart att Dominic Cooper medverkar i serien, enligt en intervju i The Telegraph, annars finns det inga detaljer om övriga medverkande.

07jun 14

De tar över Ant-Man plus avslöjanden om handlingen

Marvel har äntligen avslöjat vem som tar över regin av Ant-Man efter Edgar Wright och det jobbet har fallit på Peyton Reed. Han har tidigare regisserat filmer som Yes man, The Break-up och Down with Love.

Sedan har Adam McKay, som både hunnit bli erbjuden och tacka nej till regin, tagit över som ny manusförfattare.

Slutligen har vi äntligen fått en första beskrivning av handlingen: ”Med förmågan att krympa i storlek och öka i styrka måste solochvåraren Scott Lang (Rudd) anamma sin inre hjälte och hjälpa sin mentor, Dr Hank Pym (Douglas), att skydda Ant-Man dräkten mot en generation av hot. Mot oövervinnerliga odds måste Pym och Lang planera och genomföra en stöt som kommer rädda världen.”

07jun 14

Josh Trank regisserar fristående Star Wars-film

För bara någon vecka sedan kom nyheten att Gareth Edwards kommer regissera den första i en serie fristående filmer i Star Wars universumet, och nu kommer det officiella meddelandet att även Josh Trank kommer att regissera en av dem.

Josh Trank slog igenom för några år sedan med Chronicle, och håller just nu på med inspelningen av Fantastic Four.

Det finns fortfarande inga nyheter om vad de fristående filmerna ska handla om, men det har länge spekulerats i filmer om Bobba Fett och Yoda samt ursprungshistorian för Han Solo.

07jun 14

Jupiter Ascending uppskjuten

Jupiter Ascending, av syskonen Wachowski, var tänkt att ha biopremiär om lite över en månad men har nu blivit uppskjuten till Februari 2015. Enligt Hollywood Reporter är anledningen att filmen behöver mer arbete på specialeffekterna, vad nu det kan tänkas innebära.

07jun 14

Scott Derrickson regisserar Doctor Strange

Variety rapporterar att Scott Derrickson ska regissera den kommande filmen om Doctor Strange. Han var inte en av kandidaterna som var intressant enligt rapporter i Hollywood Reporter, och den enda form av officiell bekräftelse som kommit efter det är ett tweet från Scott Derrickson själv.

Efter att Stephen Strange blivit nämnd med namn som en av Hydras motståndare i Captain America: the Winter Soldier har oddsen blivit bättre för att det skulle komma en film inom den närmsta framtiden.

02jun 14

Ny Stargate blir först i en triologi

Vi berättade i September förra året att Roland Emmerich tagit kontakt med MGM om att få göra en triologi om Stargate, med början i en remake av det 20 år gamla originalet med Kurt Russel och James Spader. Nu har MGM skickat förslaget genom sina algoritmer och ut kommer svaret: Ja, vi kommer producera filmen tillsammans med Warner Brothers enligt Hollywood Reporter.

Det lär dock dröja ett tag innan filmen dyker upp på biograferna eftersom Emmerich just nu är upptagen med inspelningen av Stonewall, om Stonewallupproret i New York 1969, och efter det följer ID Forever del 1 och 2 som ska filmas i en följd. Men sen, då kommer den första i en trio av Stargatefilmer i regi av Roland Emmerich och producerade av Dean Devlin.

02jun 14

Oscarsbelönade Lupita Nyong'o i Star Wars Episode VII

För lite över en månad sedan presenterades de medverkande i Star Wars Episode VII, men det visar sig inte vara de enda för nu presenteras ytterligare två skådespelerskor på starwars.com: Oskarsbelönade Lupita Nyong'o och Gwendoline Christie.

Lupita Nyong'o fick i år en Oscar för bästa kvinliga biroll för sin genombrottsroll i filmen 12 Years a Slave, och det har ryktats till och från hela vintern om att hon skulle vara intressant för en av rollerna i Star Wars Episode VII.

Gwendoline Christie ser vi mest i Game of Thrones i rollen som Brienne av Tarth, men hon kommer även att dyka upp i Hunger Games: Mockingjay part 1 och 2.

01jun 14

Adam McKay drar sig ur Ant-Man

Vi rapporterade igår att Adam McKay förhandlade om regin av Ant-man och idag visar det sig att förhandlingarna blev kortvariga. Adam McKay drar sig helt enkelt ur förhandlingarna innan de knappt har börjat, enligt ett twittermeddelande efter att nyheten kommit ut så förklarar han det med att han redan är upptagen med andra projekt.

De som nu eventuellt kan vara aktuella för jobbet är Rawson Marshall Thurber (Familjetrippen, Dodgeball) och Ruben Fleischer (Zombieland).

01jun 14

Josh Brolin gör rösten till Thanos

Källor till Variety avslöjar att Josh Brolin kommer att göra rösten till Thanos, som första gången dök upp under eftertexterna till Avengers. Thanos kommer att medverka i Guardians of the Galaxy på ungefär samma sätt som i Avengers, det vill säga den som agerar i bakgrunden och ställer till det för våra hjältar.

Det har även spekulerats i att Avengers 3 skulle handla om Thanos och Infinity Gauntlet ända sedan han först dök upp. I Thor så kan man få en snabb glimt av Inifity Gauntlet i Odins kassavalv, som ger användaren oändliga krafter sedan den laddats med kraften från de 6 Inifity stenarna. Tesseract från Captain America och Avengers, samt Aether från Thor: the Dark World är två av de 6 stenarna, och det spekuleras i att Lokis stav i Avengers samt det som Peter Quill/Star Lord försöker stjäla i trailern till Guardians of the Galaxy är ytterligare två stenar.