Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31mar 14

Welcome to Yesterday får nytt namn och premiärdatum

Welcome to Yesterday, om ett gäng ungdommar som bygger en tidsmaskin, blev hastigt upskjuten på obestämd tid just innan premiären i vintras. Nu har den äntligen fått ett nytt datum, den 30 Januari 2015. Filmen har även fått ett nytt namn, Project Almanac.

30mar 14

Uppdatering om Agent Carter

Som en del av marknadsföringen av Captain America: The Winter Soldier så har Collider intervjuat de båda manusförfattarna, och passade dessutom på att fråga hur det går med den tv-serien baserat på Agent Carter.

Så för att summera

  • ABC gillar verkligen manuset till piloten, men det i sig garanterar inte att det blir en tv-serie. Officiellt har de inte ens beställt inspelning av piloten än så länge.
  • Haley Atwell är tydligen fortfarande intresserad av att göra tv-serien.
  • Howard Stark skulle vara en återkommande karaktär, förutsatt att Dominic Cooper fortfarande är intresserad. Anledningen till att inte ha med Howard Stark i varje avsnitt är för att då skulle det bli Howard & Peggy show och inte fokuserat på bara Peggy Carter.
  • Serien skulle utspela sig 1946, typ mitt i kortfilmen Agent Carter. Anledningen är att de vill behålla henne i den tidigare världen där hon inte är respekterad.
  • Det skulle inte vara 22 avsnitt per säsong, utan bara 13 eller färre. Tanken är att varje säsong skulle bestå av ett fall, och om serien är en succé så skulle nästa säsong utspela sig 1947 med ett nytt fall och så vidare.

29mar 14

R.I.P Lorenzo Semple Jr (1923 - 2014)

Lorenzo Semple Jr avled av naturliga orsaker i sitt hem i Los Angeles. Han är är mannen bakom bland annat den gamla tv-serien om Batman med Adam West och Burt Ward i huvudrollerna, men har även hunnit med att skriva manus för gamla klassiker som Tre Dagar för Condor, Papillon och Blixt Gordon.

Han skrev manuset till de fyra första avsnitten av Batman, och agerade som manusgranskare under hela seriens tid. Det är även hans förtjänst att alla kampscener i serien följs av stora rutor med ord som ”Bam!” ”Pow!” med mera och att alla saker heter bat-någonting.

29mar 14

Varselklotet, månadens bild av Simon Stålenhag

En gammal man går på upptäcksfärd tillsammans med sitt barnbarn, i månadens bild för Mars. Precis som de tidigare är den målad av den svenska konstnären Simon Stålenhag.

28mar 14

Filmen om Black Widow lever fortfarande

Ända sedan Avengers har det pratats om att Black Widow skulle få en egen film, även om det till synes inte hänt något sedan dess. I samband med pressturnén för Captain America: the Winter Soldier så gav dock Marvel Studios chef Kevin Feige en uppdatering till comingsoon.net.

”Jag tycker det skulle va en utmärkt ide. Vi har diverse utkast och idéer om vad det skulle kunna handla om. Som Scarlett redan sagt, det är en stor del av en kommande Marvelfilm som handlar om hennes bakgrund. Frågan är egentligen, 'när ska vi plocka ut henner ur ensemblen och låta henne göra sin egen grej?' Som man kan se i Captain America: the Winter Soldier och Avengers: Age of Ultron är hon en nyckel till så mycket av handlingen.

Frågan är dock när vi kan komma att få se en sådan film? Marvel har sagt att det kommer är släppas okända filmer i Juli 2016 och Maj 2017, förutom Ant-Man 2015 och Captain America 3 under 2016, och då ska projekt som Thor 3 och Doctor Strange också rymmas i schemat.

28mar 14

Teenage Mutant Ninja Turtles teaser

I den första teasern om ninjasköldpaddorna så bjuds det på massor av Megan Fox som April O'Neil, lite förstörelse samt en snabb titt på shredders rustning. Men var är Splinter? Och var är alla explosioner, det är ju trots allt en film av Michael Bay.

27mar 14

Recension: Captain America - the Winter Soldier

Indiska Oceanen. Ett av S.H.I.E.L.Ds mobila satellituppskjutningskepp har blivit kapat av legosoldater under ledning av Georges Batroc. Fångar ombord är 25 tekniker och Agent Jasper Sitwell. Ingen fara, Black Widow, Captain America och en hel insatstyrka är redan på väg för att ta hand om situationen.

Men saker är inte alltid som de först verkar vara. Och vem kan man egentligen lita på? Det är centrala teman i den här uppföljaren, som lika gärna kunnat hela Avengers 1.5 och inte Return of the First Avenger. Bortsett från att inga andra Avengers än Black Widow och Captain America dyker upp då vill säga.

Handlingen är egentligen inte speciellt avancerad utan den rullar på enligt den utstakade vägen hela tiden. Men trots det så bjuds det på både en och annan överraskning. En hel del överraskningar faktiskt, vilket gör det svårt att skriva den här recensionen.

Betyget blir: Väl Godkänd

26mar 14

Star Wars Episode VII börjar inspelningarna i Maj

Ett pressmeddelande på StarWars.com deklarerar att inspelningarna ska börja i Maj vid Pinewood Studios i London. Vi får även veta att filmen utspelar sig 30 år efter slutet på Return of the Jedi, och kommer att fokusera på en trio unga nya karaktärer tillsammans med några bekanta ansikten.

25mar 14

Captain America utmanar Batman vs Superman

I januari flyttade Batman vs Superman till samma datum, den 6 Maj 2016, som Marvel redan tidigare annonserat att de ska släppa en hitintills okänd film. Nu säger källor till Hollywood Reporter att den filmen skulle vara Captain America 3.

Captain America: The Winter Soldier, som av någon anledning fått titeln Captain America: Return of the First Avenger i Sverige och en del andra länder, har biopremiär i morgon.

25mar 14

Edge of Tomorrow trailer

Måndag hela veckan plus invasion från yttre rymden plus Tom Cruise blir Edge of Tomorrow. På Bio den 5 Juni.

24mar 14

Almost Human på Kanal 5 i April

Science fiction polisserien Almost Human, med Karl Urban och Michael Ealy i huvudrollerna får snart premiär på Kanal 5, nämligen Torsdagen den 3 April klockan 22:00. I en nära framtid så blir alla poliser tilldelade en Android som partner

24mar 14

X-Men: Days of Future Past trailer 2

Den tidigare trailern kom redan första november, och nu är det dags för ytterligare en trailer. Den här gången full med non-stop action.

10mar 14

Filmbolaget förlorar ytterligare rond i Godzilla-stämning

Som vi berättade för ett år sedan har det uppstått en konflikt mellan Legendary och en trio producenter som fick sparken från produktionen av Godzilla. Filmbolaget ansökte om att ärendet skulle lösas i en skiljenämnd, men i maj förra året så fick man avslag på den ansökan.

Filmbolaget överklagade domen, men nu har även en högre domstol avslagit Legendarys begäran om att tvisten ska lösas i en skiljenämnd enligt Hollywood Reporter. Närmare bestämt så har domstolen förklarat att ett osignerat kontrakt mellan producenterna och filmbolaget inte är giltigt för att tvinga fram ett skiljenämndsärende, utan tvisten kommer nu att avhandlas i domstol istället.

09mar 14

Recension: Thor the Dark World

Med 5000 års mellanrum så konvergerar alla de 9 världarna till en rät linje, och det öppnas en portal mellan dem. För 5000 år sedan försökte den ondsintaste av alla svartalver att försänka hela galaxen i mörker med hjälp av Etern, en uråldrig kraft med oändlig förstörelseförmåga. Bor, Odins far och dåvarande kung av Asgård, ledde ett stort krig mot svartalverna och kunde till slut rycka vapnet ifrån dem. Etern begravdes sedan djupt på en plats där den aldrig kan hittas.

Thor: The Dark World börjar med ett montage om historiska slag i kriget mellan Asgård och svartalverna, och deras ledare Malekith. Ett montage som påminner väldigt mycket om det som inleder Sagan om Ringen, fast i det här fallet är alverna på den förlorande sidan. Fast det är nog främst för att slaget visas med bara några personer i bild samtidigt, i en färgskala som bara består av olika nyanser av svart och blodrött.

I nutid så har Jane Foster och hennes praktikant flyttat till London i jakt efter fenomen som kan visa att Thor är på väg tillbaka till Jorden. Han har nämligen inte synts till på 2 år. Erik Selvig, spelad av Stellan Skarsgård, befinner sig samtidigt vid Stonehenge och känner fortfarande av sviterna efter Lokes förtrollning i Avengers.

Filmen rullar på i god takt, och likt de flesta andra filmer i Marvels filmuniversum så försöker den kombinera superhjältar med andra genrer, vilket i det här fallet är fantasy. Kanske inte så konstigt heller, eftersom regissören Alan Taylor även regisserat ett flertal avsnitt av Game of Thrones. Dessvärre finns det inget som riktigt hugger tag i tittaren och drar iväg den på äventyr, men samtidigt blir det aldrig ologiskt och tråkigt heller. Det blir bara sådär lagom. Vilket i sig är lite trist.

Betyget blir: Godkänt

Köp den på DVD, Blu-ray, Blu-ray 3D eller Blu-ray steelbook.

07mar 14

Ytterligare en trailer för Transcendence

Den första trailern kom i julas, och nu har det kommit ytterligare en trailer. Den här gången med mer action och mindre drama, men fortfarande med en oroväckande känsla av att det är hela filmen nerklippt till två och en halv minut.

Filmen skulle först ha premiär den 7 Maj, men har nu blivit uppskjuten till en oklar tidpunkt under sommaren.

06mar 14

Winter Soldier får sin egen poster

Vi har tidigare fått personliga posters för Captain America, Nick Fury, Black Widow, Alexander Pierce och Falcon, och nu är det äntligen dags för Winter Soldier att få sin egen poster.

Men om det är inte tillräckligt, så bjuder vi även på ett klipp ifrån själva filmen också.

05mar 14

Trailer för Transformers: Age of Extinction

Vi fick se de första bilderna från Transformers: Age of Extinction i form av en reklamfilm under Superbowl, och nu har den första riktiga trailern kommit.

03mar 14

Falcon får poster till Captain America: The Winter Soldier

Tidigare har Captain America, Nick Fury, Black Widow och Alexander Pierce fått personliga posters, och nu är äntligen turen kommit till Falcon.

02mar 14

Spelar Adam Driver skurk i Star Wars Epsiode VII?

Bara några dagar efter vår sammanställning av Star Wars rykten berättar Hollywood Reporter att Adam Driver är i slutförhandlingar om att spela en icke-namngiven skurk i Star Wars Episode VII.

Michael Fassbender och Joel Kinnaman skulle också testat för samma roll, men vilken roll det skulle vara är okänt. Filminspelningarna kommer att börja i London under våren, inför premiären till jul 2015.

01mar 14

Kortfilm: The Misinventions of Milo Weatherby

Milo Weatherby är en ny Thomas Edison... Eller åtminstone tror han själv det. När hans senaste uppfinning, den omvända mikrovågsugnen, visar sig vara en tidsmaskin så beger sig han och hans kompis Levi ut på ett äventyr genom tiden.

The Misinventions of Milo Weatherby from William Whirity on Vimeo.