Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31okt 13

Är det en störning i kraften?

För några dagar sedan kom den oväntade nyheten att Lawrence Kasdan och J.J. Abrams övertagit manusförfattandet till Star Wars Episode 7, och nu rapporterar Hollywood Reporter att filmens producent Kathleen Kennedy bett Disney om att få skjuta upp premiären från 2015 till sommaren 2016 istället. Disneys VD Robert Iger ska dock ha vägrat skjuta upp premiären.

Enligt en del källor ska manuset vara långt ifrån färdigt, och det ska pågå en dragkamp bakom kullserna mellan J.J. Abrams och Kathleen Kennedy, medan andra hävdar att de båda ska vara lika inblandade i processen att hitta lämpliga skådespelare.

31okt 13

Författaren till Rollerball har avlidit

William Harrison har avlidit i sitt hem, endast en vecka innan sin 80-årsdag. Han skrev ”Roller Ball Murders” för tidningen Esquire i September 1973, och skrev även manuset till filmatiseringen ”Rollerball” från 1975 med James Caan i huvudrollen.

Rollerball var en stor internationell hit, och även den första filmen som tog upp stuntmännen i eftertexterna.

30okt 13

Kortfilm: Keloid

Återigen är det dags för människor mot maskiner, med det lilla undantaget att den här gången finns det även maskiner som kämpar på människornas sida. Även om kortfilmen mer ser ut som en trailer än som en riktig kortfilm, så kan man inte komma ifrån att den är otroligt välgjord.

Dessutom har Hollywood fått upp ögonen för den, där Roy Lee, Scott Glassgold och Raymond Brothers just nu håller på att producera en långfilm baserat på konceptet.

28okt 13

Bloopers från Star Wars

Varför inte förgylla måndagskvällen med några tidigare ovisade bloopers från inspelningen av Star Wars. Notera att det inte finns ljud till flera av klippen helt enkelt för att man inte spelade in det.

27okt 13

Arndt skriver inte längre manus till Star Wars Episode 7

Enligt ett meddelande på starwars.com så skriver inte längre på Michael Arndt på manuset till Star Wars Episode VII, utan den rollen har istället blivit övertagen av Lawrence Kasdan (som skrev Empire Strikes Back) och regissören J.J. Abrams.

Det har gjort en hel del väldigt nervösa, med prat om att man skrotat manuset helt och skriver om det från början. Som om folk har sett Funny or Die's sketch och trott den var på riktigt. Fast det är klart, folk kanske vill att nästa Star Wars-film är den sämsta någonsin?

26okt 13

Recension: Man of Steel

Krypton är en döende planet. Att använda planetens kärna som energikälla visar sig vara ett ödesdigert beslut. General Zod skyller det hela på den politiska ledningens oändliga diskussioner, och försöker genomföra en militärkupp. I kalabaliken så lyckas Jor-El stjäla Kodexen, källan till alla kryptoniers DNA, och skicka den tillsammans med sin nyfödda son Kal-El till Jorden. Utan Kodexen så är stadskuppen ett misslyckande, och som straff döms Zod och hans arme till skuggzonen. Den vanliga början på berättelsen om stålmannen helt enkelt.

Vi får se mer av krypton än i alla de övriga Supermanfilmerna tillsammans, och som en föraning om vad som komma ska så är det mesta fullt av datorgenererade explosioner och förödelse. För det är verkligen fullt med förödelse i den här filmen, innan den är slut har den lyckas jämna större delen av både Smallville och Metropolis i ruiner.

Här finns ingenting som sticker ut, varken i positiv eller negativ bemärkelse. Ja, bortsett från avsaknaden av Lex Luthor då, men något måste man ju spara till Batman vs Superman.

Betyget blir: Godkänt.

25okt 13

Teaser för Empire Strikes Back

Så den där Star Wars filmen blev ju en riktig publiksuccé, så det är klart filmbolaget vill ha en uppföljare. Men döma av den här teasern verkar den ju vara en tecknad film, och vad är ”The Empire Strikes Back” för titel egentligen? Varför måste man alltid förstöra filmer med kassa uppföljare?

24okt 13

Poster och trailer för Captain America: The Winter Soldier

Nästa vecka är det premiär för Thor: The Dark World, och efter det är turen kommen till Captain America att få sin tid i rampljuset i Captain America: The Winter Soldier.

23okt 13

Ben Kingsley gör comeback som Mandarin?

Ben Kingsley, som spelar Mandarin i Iron Man 3, har avslöjat att han deltagit i ett hemligt Marvelprojekt under PR turnen för Ender's Game. Dock vägrar han berätta några detaljer om han kommer att spela Mandarin igen eller i vilket sammanhang inspelningarna skedde, mer än att det var tillsammans med flera av filmteamet från Iron Man 3.

Kommer det att vara en cameo i någon av de kommande filmerna i fas 2? Då mest troligt i Captain America: The Winter Soldier som just nu håller på med inspelningarna, eller kanske Guardians of the Galaxy även om det är mer otroligt.

Ett annat alternativ är en medverkan i Agents of S.H.I.E.L.D, som nyligen höll på med inspelningarna av avsnitt 9. Frågan är dock hur man lockar en väl respektera skådespelare, som spelar in mer filmer än man kan ana, att delta i en tv-serie. Men de lyckades ju få med Samuel L. Jackson på ett hörn, så vem vet.

Det sista alternativet är medverkan i en av kortfilmerna Marvel One-Shot, som alltid följer med med Blu-Ray utgåvan av Marvels filmer. Om så vore fallet skulle det vara filmen som följer med utgåvan av Thor: The Dark World som är den mest troliga kandidaten.

21okt 13

Gravity toppar biotoppen för 3 veckan i rad

Gravity med Sandra Bullock och George Clooney i rollerna har imponerat på både besökare och kritiker, och har seglat upp som en kandidat för en Oscar i bästa film. Men den har främst lockat folk till biograferna, där den redan har spelat in 170,6 miljoner dollar i USA och 114,2 miljoner dollar i övriga världen enligt Hollywood Reporter.

Någon som däremot har det tungt är Arnold Schwarzenegger vars stora comeback, The Last Stand, floppade i vintras och inte ens fick biopremiär i Sverige. Inte heller verkar det att slå sig samman med Sylvester Stallone, eftersom deras Escape Plan bara spelade in 9,8 miljoner under premiärhelgen.

20okt 13

Första bilderna från Batman vs Superman

Det var planerat att inspelningarna av uppföljaren skulle ske i början av nästa år, men ändå så har man redan börjat spela in en del scener. Under helgen så har det filmats en match i amerikansk fotboll mellan Gotham City University och Metropolis University, och givetvis är det någon som snällt laddat upp ett klipp på youtube.

Batman vs Superman, som filmen kallades av ansvariga för helgens inspelning, kommer att ha premiär i Juli 2015.

17okt 13

Marvel förbereder flera olika tv-serier

Agents of S.H.I.E.L.D visas på tv just nu och vi har tidigare berättat att Marvel förbereder en serieversion av Agent Carter, så därför skulle man kunna tro att det inte finns tid för att arbeta med mer inom tv och film.

Deadline verkar tro annorlunda, för de skriver om rykten att Marvel förbereder ett paket med fyra tv-serier och en miniserie, totalt 60 avsnitt, som de planerar att sälja till någon video-on-demandtjänst eller betalkanal. Enligt samma rykten skulle bland annat Netflix och Amazon ha visat visst intresse.

16okt 13

Handlingen till Tomorrowland avslöjad

Kommer ni ihåg Tomorrowland? Det mystiska projektet av Brad Bird och Damon Lindelof som innan namnbytet även var känd som 1952 och påstås bygga på en låda med saker som de skulle ha hittat i ett arkiv på Disneyland. En del har spekulerat i att det skulle kunna vara en film om tillkomsten av Disneyland, medan andra hoppats på en filmatisering av Buck Rogers.

I samband med att filminspelningen började tidigare i höst så avslöjades även handlingen. ”Förenade med ett gemensamt öde beger sig en smart och optimistisk tonåring full med vetenskaplig nyfikenhet tillsammans med ett tidigare underbarn ut på ett farofyllt uppdrag för att avslöja en plats någonstans i tid och rum, som i deras gemensamma medvetande är känt som Tomorrowland”.

Filmen med George Clooney, Hugh Laurie, Britt Robertson, Raffey Cassidy och Thomas Robinson i rollerna har premiär i December 2014.

14okt 13

Kortfilm: Wonder Woman

Det har väl inte undgått någon att det är brist på kvinnliga superhjältar på film, där bara Elektra och Catwoman har fått sina egna filmer än så länge. En annan kvinnlig superhjälte är Wonder Woman, som dyker upp lite nu och då men som aldrig kommer mycket längre än idéstadiet. Folket på Rainfall tyckte annorlunda och har producerat följande kortfilm, som bara består av några actionsekvenser där hon kämpar mot nutida terrorister och mytiska monster, för att visa att det går att göra en kostym till Wonder Woman som fungerar på film.

13okt 13

Fantastiska fyran

Efter de inte helt lyckade filmerna om Fantastiska Fyran med bland annat Jessica Alba i rollerna, så bestämde sig filmbolaget Fox för att starta om från början istället för att fortsätta med en tredje film, med regi av Josh Trank.

Ryktet var att inspelningarna skulle ha börjat i September, men i början på Oktober så kom uppgiften om att Simon Kinberg blivit lejd av filmbolaget för en grundlig genomgång av manuset, och Variety rapporterar att de nyligen börjat testa skådespelare för huvudrollerna.

Enligt källor till Variety så skulle Kit Harington, Jack O'Connell och Miles Teller vara intressanta i rollen som Reed Richards/Mr Fantastic. Saorse Ronna, Kate Mara och Margot Robbie är intressanta i rollen som Sue Storm/Invisible Girl. Vad gäller Johhny Storm/Human Torch så är det bara Michael B. Jordan som nämns i förhandstipsen, och det finns inga uppslag om vem som ska spela The Thing eller skurkrollen.

Filmbolaget siktar fortfarande på en release i Mars 2015.

12okt 13

Warcraft blir (äntligen) film

Spelet Warcraft har länge varit på tal som en möjlig filmatisering, speciellt för 10 år sedan när Sagan om Ringen var en stor succé på biograferna. Ja, det är redan över 10 år sedan, jag har dubbelkollat.

Men nu blir den äntligen av i ett samarbete mellan Universal och Legendary Pictures, inspelningarna ska börja i Januari och filmen kommer att ha premiär den 18 December 2015. Filmen kommer att regisseras av Duncan Jones (som regisserat Moon och Source Code) baserat på ett manus han skrivit tillsammans med Charles Leavitt.

Det finns inte några offentligjorda rolltillsättningar men namn som Paul Dano, Colin Farrell och Anton Yelchin har flimrat förbi på ryktessidorna.

10okt 13

Teaser för Star Wars

Vem är intresserad av att se en teaser för Star Wars? Inte avsnitt 7 då, utan avsnitt fyra innan den hette avsnitt fyra. Det är den officiella Star Wars YouTubekanalen som bjuder på följande historiska godbit, i form av en teaser från 1976.

06okt 13

Hayley Atwell intresserad av Agent Carter tv-serie

Som vi skrev för en vecka sedan, är Marvel intresserade av att förvandla Agent Carter till TV-serie och då skrev vi att det var oklart ifall Hayley Atwell var intresserad av ett gigg inom tv eller ej.

I en intervju med Digital Spy så säger hon nu att hon ”definitivt” skulle vara med ifall en sådan tv-serie blir av. Hon berättar även att den flashback i Captain America: the Winter Soldier där hon medverkar består av scener som är filmade speciellt för filmen, och inte överblivna scener från den första Captain America.

Då är kanske den största frågan, finns det intresse för en sådan TV-serie? Mad Men har ju visat att i alla fall på mindre kanaler så kan man mycket väl ha en dramaserie som utspelar sig under den tidsepoken, och ändå betraktas som en stor succé. Dessutom har Marvel fått viss kritik för att alla kvinnliga hjältar agerar sidekick till de manliga hjältarna, och med mottagandet av kortfilmen Agent Carter kan de ha hittat en karaktär att bygga det på.

Tidigare försök att skapa en filmserie med en kvinnlig superhjälte, bland annat Catwoman och Elektra, har inte alls varit lyckade så därför finns det fortfarande en stor grupp som inte tror på ideen. Själv tror jag att anledningen till att båda de filmerna floppade var att de var genomusla, och inte för att huvudrollen var en kvinna. Sedan så är det fortfarande en bit kvar till att kalla Agents of S.H.I.E.L.D för en succé, det var trots allt ett oroande stort tapp mellan tittarsiffrorna för de första och andra avsnittet.

02okt 13

En till trailer för Thor: the Dark World

Förra veckan så visades det en 60 sekunder lång trailer till Thor: the Dark World under pilotavsnittet till Agents of S.H.I.E.L.D. Den här veckan kan man ju inte vara sämre, utan man visade ytterligare en 60 sekunder lång trailer.

01okt 13

Ny trailer för Hobbit: the Desolation of Smaug

En ny trailer för Hobbut: the Desolation of Smaug, med en introduktion av Stephen Fry