Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30maj 13

Agents of S.H.I.E.L.D på Kanal 5 till hösten

Utmärkta nyheter för alla svenskar som ser fram emot serien Agents of S.H.I.E.L.D, den kommer att visas på svensk TV till hösten! Mer exakt, på Kanal 5, som nu listar det bland höstens program. Än så länge finns inga fler detaljer än att programmet kommer att börja sändas i September i USA.

Coulson lever!

29maj 13

Nyhetstorka

Solen skiner i värmen, då vill ingen sitta inne på kontoret och svettas. Så har det varit här i Umeåtrakten senaste veckorna, och tydligen även i övriga världen. I alla fall inget värt att rapportera här på bloggen, för i den övriga världen händer det massor med saker.

Men även stora nyhetssidor har drabbats av nyhetstorka. Något annat kan man inte använda som förklaring till varför Hollywood Reporter idag har nyheten att Patrick Stewart ätit sin första pizza. Så nu vet ni.

28maj 13

Kortfilm: Robot

Robot from zoneonestudios on Vimeo.

27maj 13

Iron Man 3 når topp fem

På den internationella listan över de filmer som spelat in flest pengar alltså, och då utan att man justerar för inflationen. Före sig i topplistan har den bara (på plats 4 till 1) Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2, Avengers, Titanic och Avatar. Med tanke på att det är 200 miljoner dollar kvar till fjärdeplatsen, och nya konkurrenter har premiär nästan varje helg resten av sommaren så kommer den kommer den nog aldrig att nå högre.

23maj 13

Kortfilm: Judge Minty

Dredd var ingen större kassasuccé, då den bara spelade in drygt 13 miljoner dollar (kan nämnas att både Star Trek Into Darkness och Iron Man 3 spelade in lika mycket på en dag). Så därför kommer vi nog aldrig att få se en uppföljare, annat än som kortfilm gjort av fans för fans. Som Judge Minty

22maj 13

Pacific Rim Featurette

Har du funderat varför man måste vara två för att styra en gigantisk robot på uppdrag att slå gigantiska monster på käften? Eller vill du se mer om Pacific Rim?

22maj 13

The Worlds End Trailer

Du har sett postern och du har sett den första trailern. Nu är det dags för ytterligare en trailer! Se, njut och längta till den första November.

21maj 13

Captain America: The Winter Soldier på nyheterna

Det spelas in en stor hollywoodfilm i din lilla stad, klart lokaltv måste besöka inspelningen och göra ett inslag. Så även när inspelningen av Captain America: The Winter Soldier besöker Cleveland, Ohio.

21maj 13

Wolverine Trailer

Om du gillade första omgången trailers så varför inte en till? Dessvärre verkar den berätta större delen av filmen på bara 2,5 minut så man kanske borde låta bli.

20maj 13

Kortfilm: Exists

Två unga män finner sig plötsligt mitt i världens första närkontakt med utomjordingar.

19maj 13

Kortfilm: Timeless Man

Benjamin Hewson har fått sin högsta önskan att slå in, han får åka 300 år bakåt i tiden och träffa sin stora idol: Den legendariska rock-guden Jonny Murtagh. Innan han är känd och fortfarande repeterar i källaren med sina ”kompisar”.

18maj 13

Riddick Trailer

Uppföljaren till Pitch Black och Chronicles of Riddick har amerikansk biopremiär i början på Juni, i Sverige får vi vänta på DVD-utgåvan.

17maj 13

Iron Man 3 passerar miljarden

I går så passerade Iron Man 3 drömgränsen 1 miljard dollar i biljettintäkter världen om, och placerar sig på plats 16 över alla tiders största biljettintäkter. Efter att ha legat som ohotad etta sedan premiären har den nu fått seriös konkurrens genom Star Trek Into Darkness som petade ner filmen till andra plats på svenska biotoppen förra helgen, och igår hade USA-premiär.

17maj 13

Maskin mot Monster i ny Pacific Rim Trailer

Det har kommit ytterligare en trailer till Pacific Rim, men till skillnad mot de två tidigare koncentrerar sig den här på vad alla förhoppningsvis vill se, gigantiska robotar som ger gigantiska monster en rejäl smäll på käften.

Biopremiär 2 Augusti.

16maj 13

Bilder från inspelningen av Captain America The Winter Soldier

15maj 13

Ytterligare trailer för Agents of S.H.I.E.L.D

Om du tyckte den första teasern var spännande och trailern tillräcklig för att få dig att längta till hösten, så behöver du inte se det här. Men varför inte ge det en titt ändå, så slipper du fundera över vilka karaktärerna är och vad pilotavsnittet kan tänkas handla om.

Och du, don't touch Lola.

14maj 13

Men In Black 4 på gång

Sony har börjat arbeta på ytterligare en film om männen i svart, den här gången är det den okände Oren Uziel som fått uppdraget att skriva manuset. Hur involverad Will Smith kommer att vara är okänt, eller när filmen kommer att ha premiär. Oren Uziel har dock manuset till 21 Jump Street 2 att slutföra, en film som har premiär i Juni 2014.

13maj 13

Längre titt på Agents of S.H.I.E.L.D

Igår fick vi en 7 sekunder lång teaser, och nu har den första riktiga trailern dykt upp.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

12maj 13

En första titt på Agents of S.H.I.E.L.D

Vi har fått en första snabb titt på den kommande TV-serien Agents of S.H.I.E.L.D. Och det är verkligen en snabb titt, för med 7 sekunder är det troligt att du missar både en och två saker om du behöver blinka.

Så på bara 7 sekunder hinner man med en okänd person som utan problem kan hoppa från 5 våningen och samtidigt bära en okänd kvinna, bekräftelse på att bilderna från Januari är the real deal, se Ming-Na Wens rollfigur Agent Melinda May visa prov på kampsport och en mycket sammanbiten Agent Phil Coulson. Kanske bäst kolla en gång till så jag inte missat något.

12maj 13

Kortfilm: E.T.A.

Långt ut i yttre rymden styr en ensam fraktpilot sitt skepp på den långa långa långa resan på väg mot jorden. Allt han har som sällskap är en tv, massor av pizzakartonger och kaffe. Men är han verkligen ensam?

11maj 13

Ny trailer till under kupolen

Börjar sändas den 24 Juni på CBS. Fortfarande inte klart om någon svensk kanal planerar att visa den.

11maj 13

Gravity Trailer

Sandra Bullock och George Clooney blir strandsatta i yttre rymden. Det är handlingen till Gravity av Alfonso Cuarón, som också gjort utmärkta Children of Men. Kanske inte den mest intressanta av filmhandlingar, men så kom följande teaser och... Ja, döm själva.

Biopremiär i USA den 4 Oktober, det är oklart om den kommer att få svensk biopremiär eller ej.

11maj 13

Filmbolaget förlorar rond 1 i Godzilla-stämning

I mitten på Januari så blossade det upp en tvist mellan filmbolaget Legendary och en trio producenter som fått sparken ifrån produktionen.

Tvisten gäller producenterna Dan Lin, Roy Lee och Doug Davidson som hävdade i en stämningsansökan att de framfört Godzilla till filmbolaget och arbetat mer än ett år på projektet innan de fick sparken. Filmbolaget å sin sida har hävdat att de inte har några skyldigheter mot producenterna. Det hela har rönt stor uppmärksamhet i Hollywood eftersom det står i kontrast mot det vanliga arbetssättet, där de som presenterar en filmide också får ta del av produktionen.

Nu har rätten i ett första utlåtande slagit fast att målet inte ska avgöras med en skiljenämnd, vilket är en motgång för filmbolaget. Legendary hade nämligen hävdat i en skrivelse att målet borde gå till skiljenämnden i enlighet med ett långtidskontrakt. Det kontraktet signerades dock aldrig, och nu har en domare slagit fast att kontraktet inte går att applicera på den aktuella tvisten.

Tvisten kommer nu att gå vidare till obligatorisk medling innan parterna möts i domstolen. Även om avgörandet idag bara gäller just förfarandet med skiljenämnd är det ändå en stor motgång för filmbolaget som byggt delar av sitt mål på just det aktuella kontraktet, som de hävdar ger dem rätten att göra filmen utan att anlita de tre producenterna. De å sin sida hävdar att de har ett muntligt avtal om att få stå som producenter.

11maj 13

Agents of S.H.I.E.L.D på TV nästa vinter

Det är officiellt, ABC har beställt en första säsong av TV-serien Agents of S.H.I.E.L.D. En första titt kommer att visas under natten mot söndag, och den borde även att dyka upp online kort därefter. Nu är bara frågan om någon svensk kanal kommer att plocka upp den. Kanske dags att skicka några mail till Kanal5?

10maj 13

Trailer till Ender's Game

09maj 13

Jurassic Park IV är uppskjuten

Som vi skrev om för en månad sedan, var det planerat ytterligare en Jurassic Park till nästa sommar. Nu har dock Universal trampat på bromsen, och skjutit upp premiären på obestämd tid ”för att ge studion och filmskaparna tillräckligt med tid för ge biobesökarna den bästa möjliga versionen”.

Enligt källor till Hollywood Reporter så fick inte filmbolaget ett första utkast till manuset förrän för några dagar sedan, och det är tydligt att det manuset visade sig vara för dyrt för att kunna filma med den nuvarande budgeten.

08maj 13

Trailer till The World's End

07maj 13

R.I.P Ray Harryhausen (1920-2013)

En legendar inom specialeffekter på film finns inte längre bland oss. Ray Harryhausen var en pionjär inom arbetet med stop-motion animering av modeller, och inspirerade filmskapare som Steven Spielberg, James Cameron, George Lucas och Peter Jackson.

Han har arbetat med en stor mängd olika filmer, bland annat Clash of the Titans, It Came From Beneath the Sea, 20 Million Miles to Earth och Mysterious Island. Men han är kanske allra mest känd för den otroliga animeringen av sju skelett i filmen Jason och Argonauterna från 1963.

07maj 13

Japansk trailer till Pacific Rim

Med intro av Guillermo del Toro och en del nya bilder.

06maj 13

Iron Man 3 har den näst största öppningshelgen någonsin

Iron Man 3 spelade in hela 175,3 miljoner dollar under premiärhelgen i Nordamerika, bara slagen av Avengers som hade premiär samma helg förra året. Den har även gått fortsatt bra världen runt, och behåller bland annat förstaplatsen på den svenska biotoppen.

Totalt har filmen redan spelat in 680 miljoner dollar, vilket placerar den på plats 58 på all time topplistan.

05maj 13

Kortfilm: Titans of Newark

Uppe på Olympens topp lever de gamla gudarna ett avkopplat liv med bingo, tv-spel och stickning. Men Zeus blir otålig, och för att bevisa sin gamla förmågor utser han en slumpmässigt utvald människa att lyda hans minsta vink.

Samtidigt i New Jersey har vi Levi Katz, arbetslös sedan fem år och på väg att bli utsparkad från sitt hem när han får en sista chans, en arbetsintervju på andra sidan stan.

05maj 13

Iron Man 3 fortsätter segertåget världen runt

Under den internationella premiärhelgen spelade Iron Man 3 in hela 198 miljoner dollar.

I onsdags så hade den premiär i kina, och med 21.5 miljoner dollar i onsdags satte den nytt rekord för en premiärdag. Det förra rekordet var 17 miljoner dollar för premiären av Transformers: Dark Side of the Moon.

Samma dag, i onsdags, var den internationella summan uppe i 307.7 miljoner dollar, vilket är mer än totalsumman för den första Iron Man (267 miljoner), Thor (268 miljoner) och Captain America (192 miljoner) och den passerade Iron Man 2s 312 miljoner under torsdagen.

I fredags så var det dags för USA premiären, vilket drog in hela 68.3 miljoner dollar, och totalsumman passerade 450 miljoner dollar. Baserat på fredagens siffror tror analytiker att helgens totalsumma kommer bli i storleksordningen 165 - 170 miljoner dollar, och att totalsumman kommer att passera 600 miljoner under söndagen.

04maj 13

Wolverine trailer från CinemaCon

Precis som Pacific Rim tidigare så har en specialtrailer för Wolverine från CinemaCon dykt upp online.

01maj 13

Kortfilm: Abe

7 minuter av robotskräck.

Rob McLellan har även gjort Love... and all that och Rahab.