Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

31dec 12

Who's There?

På nyårsafton 2012 försöker Jason övertyga sin vän och konspirationsteoretiker Nick Ryan att skippa sina galna teorier. Men Nick har gjort en ny upptäckt och kan inte vänta med att berätta det för världen.

30dec 12

Årets bästa och sämsta filmer

Såhär i nyårstider är det väl dags att summera året som gått, och ett sätt att göra det är väl att utse de bästa och sämsta filmerna för året.

Vi börjar med de bästa filmerna.

#5: Chronicle

En film om ungdomar som förvandlas till superhjältar, men som inte alltid kan hantera sina nyfunna krafter.

#4: Iron Sky

Nazisterna återvänder från månens baksida i denna underhållande finska sci-fi komedi.

#3: Cabin in the Woods

Fem ungdomar har tänkt spendera en helg mitt ute i ingenstans med allt som hör till. Tills de hittar en källare fullt med olika konstiga föremål.

#2: Monsters

Två Amerikaner tvingas färdas igenom norra Mexiko, som nu är helt övergivet bortsett från de gigantiska utomjordingar som tagit över området.

#1: Avengers

Iron Man, Captain America, Thor, Hulken, Black Widow och Hawkeye samlas för att stoppa Loke och hans arme av utomjordingar. Men först hinner de orsaka skador för uppemot 160 miljarder dollar i New York.

Årets sämsta filmer är:

#3: Seeking a Friend for the End of the World

En deprimerande roadmovie om jordens undergång.

#2: Mutant Chronicles

Rollspelet Mutant blir film som är lika underhållande som... att se på när andra spelar rollspelet Mutant?

#1: In Time

Vad som börjar med en god ide slutar med ”Va, kan man råna banken? Det hade jag ingen aaaaaning om”

29dec 12

Recension: Alien Raiders

Det är stängningsdags hos Hastings Supermarket i Buck Lake, Arizona. Ett bedrägligt lugn råder, fastän det bara är några dagar kvar till Jul. Just då stormar det in ett gäng tungt beväpnade typer och tar över hela butiken. Till en början vet man inte varför de skjuter ihjäl en del, men allt eftersom filmen fortgår så får man veta mer och mer.

Direkt-till-DVD film brukar inte vara speciellt underhållande eller rik på specialeffekter. Men just den här filmen är faktiskt ovanligt välgjord, med spänning hela filmen igenom fastän det helt utspelar sig inuti samma affär, eller på parkeringen utanför. En stor del av det bygger på ett smart manus som inte kräver just några specialeffekter alls, samt en handling där man inte riktigt vet vad som pågår eller vem som är vem.

Betyget blir: Godkänt.

Och vad synd det inte verkar bli någon uppföljare.

29dec 12

Mer detaljer om Star Trek Into Darkness

TrekMovie.com har fått reda på en hel detaljer om den kommande Star Trek filmen från en nyligen genomförd PR-turne i Japan och Sydkorea.

Karaktären John Harrison beskrevs som en mix av Hannibal Lector, Jack i The Shining och Jokern från Batman när man höll på och provspela för att hitta rätt skådis för rollen. Enligt Cumberbatch så har karaktären ett tydligt mål med sina handlingar, och är inte främst till för att vara i vägen för filmens hjältar som annars är vanligt.

Enligt JJ Abrams så ska John Harrison inte förställa att tillhöra Starfleet, han är verkligen en medlem som sedan vänder sig mot organisationen på grund av sin bakgrund. Efter två våldsamma anfall, ett i London och ett i San Francisco, måste Kapten Kirk och de övriga jaga rätt och gripa honom.

Och slutligen: Ja, det kommer att vara lensflares i massor, eftersom JJ är förtjust i dem. Dock ska han ha tonat ner dem jämfört med i den första Star Trek filmen enligt de som sett den 9 minuter långa början som visats på IMAX nyligen. Dock kan man glädja sig med att de är gjorda i kameran och inte med hjälp av datorer.

27dec 12

Se de fyra första minuterna av Warm Bodies

Om inte trailer ett och trailer två är tillräckligt så kan man nu se de fyra första minuterna av filmen, där vi får följa zombien ”R” på sin dagliga rutinvandring runt flygplatsen.

Biopremiär den 19 April.

27dec 12

R.I.P Gerry Anderson

Gerry Anderson, som skapat bland annat dockserien Thunderbirds, avled på annandagen vid en ålder av 83 år. Nyheten förmedlades på sonen Jamies blog som skriver att han somnade in för gott mitt på dagen efter att ha levt med demens i flera år.

Förutom Thunderbirds skapade han även Space: 1999, eller Månbas Alpha som den hette när den visades på svensk tv.

26dec 12

Hugh Jackman pratar The Wolverine

I en intervju med Parade nyligen så berättade Hugh Jackman lite om den kommande Wolverine, som har svensk premiär den 26 Juli 2013.

Den utspelar sig efter X-Men: the Last Stand, vilket är ett avbrott mot de övriga X-Men filmerna sedan dess som alla utspelat sig före den första X-Men filmen. Dessutom har han nått en ny bottennotering, även om han kan läka alla möjliga sår på nolltid så är det någon som kommit på ett sätt att verkligen såra honom. Slutligen så kommer det en cameo av en gammal X-Men också.

26dec 12

Recension Total Recall

Efter ett omfattande krig med kemiska vapen är världen i stort sett obeboelig, bortsett från United Federation of Britain (UFB) i det nuvarande Storbritannien och The Colony i nuvarande Australien. Douglas Quaid är en enkel fabriksarbetare med en kärleksfull fru, som bor i kolonin och varje dag tar han turen till UFB där han jobbar.

Efter ett besök på Rekall med förhoppningar om att få leva livet som hemlig agent visar det sig att han redan ÄR en hemlig agent på uppdrag. Eller är han kvar på Rekall och har blivit fångad i någon form av psykos?

Det hela är baserat på en historia av Philip K. Dick, och tack vare att jag inte läst den så kan man uppskatta filmen för vad den är: Tämligen god underhållning för stunden. För ska man döma av Wikipedias beskrivning av ursprungshistorien så verkar Paul Verhoevens film från 1990 med Ah-nold i huvudrollen vara mer lik ursprungshistorien.

Ja, nu när vi nämnt den föregående filmen med samma namn kan man kanske fråga sig vilken av dem som är bättre. Det tycker jag är lite som att försöka sig på att jämföra Star Trek och Star Wars, för bortsett från samma titel och några få referenser är det olika typ av film. Paul Verhoevens film lever på ultravåld och one-liners medan det här är en typisk film från datoråldern där det hoppas mellan plattformar framför en greenscreen.

Betyget blir: Godkänt.

23dec 12

Mer Godzilla

Som vi berättade i September så är det en ny godzilla på gång. Collider.com fick nyligen en invervju med producenten Dan Lin där han berättar att filminspelningen ska börja i Mars och troligen vara klara i Juni.

Han berättar också att man satsar på att förankra den nya filmen i verkligheten, vad som skulle hända på riktigt om något sådant skulle inträffa. Dock ville han inte berätta något om handlingen för att inte förstöra någon överraskning, inte ens om den utspelar sig i Asien eller om den likt versionen från 1998 kommer att utspelas i New York.

22dec 12

Mer gigantiska robotar på väg

Transformers haft stora framgångar på bioduken genom åren, och en fjärde film på gång. Pacific Rim har en del att leva upp till nästa sommar, men har ändå redan fått en uppföljare.

Men ingen kan nog gigantiska robotar så bra som japanerna, som har skickat våg efter våg av dem i form av tecknade tv-serier ända sedan 70-talet. Därför är det inte oväntat att Gale Anne Hurd, som producerat bland annat Terminator-filmer och The Walking Dead, slår sig samman med Teoi Animation och All Nippon Entertainment Works för att skapa en långfilm baserat på Gaiking.

Eftersom det i dagsläget inte finns någon manusförfattare så är det inte troligt att vi får se någon film förrän tidigast 2015 eller 2016.

Toei visade upp följande CG-prototyp på Tokyo International Anime Fair redan 2010.

22dec 12

Under kupolen blir tv-serie

Stephen Kings roman Under kupolen, eller Under the Dome som den heter på engelska, ska bli en TV-serie på 13 avsnitt som kommer att visas på amerikansk tv under sommaren 2013.

Handlingen utspelar sig i den lilla staden Chester's Mill, Maine som av plötsligt befinner sig omgiven av ett osynligt och nästan ogenomträngligt membran av okänt ursprung. När polischefens pacemaker exploderar efter att han kommit för nära barriären så tar bilförsäljaren James ”Big Jim” Rennie sin chans att ta över staden.

22dec 12

Trailerkommentarer för Oblivion

En ny trend i filmvärlden senaste tiden är en trailer med kommentarer från regissören. Nyligen var det Guillermo del Toro som kommenterade trailern till Pacific Rim.

Idag är det dags för Joseph Kosinski att diskutera trailern till Oblivion.

20dec 12

Mer detaljer om Iron Sky Extended Edition

Som vi berättade i Oktober är en utökad version av Iron Sky under produktion, och idag offentliggjorde teamet bakom filmen lite mer detaljer om den.

Den är nästan 20 minuter längre, och innehåller 15 helt nya scener tillsammans med 14 utökade scener med mer Renate, mer Udo, mer nazister från månen och mer rymdstrider. För att inte tala om mer musik från Laibach.

Den kommer ut på Netflix, DVD och Blu-Ray under våren 2013, och ett mer exakt datum kommer att offentligöras senare.

20dec 12

Teamet i S.H.I.E.L.D är komplett

Den sista rollen är tillsatt, när rollen som Skye har gått till Chloe Bennet enligt Hollywood Reporter.

Skye beskrivs som en självsäker kvinna som är en aning besatt av superhjältekulturen och de skuggorganisationer som finns däri och kan vinna alla diskussioner med sitt otroliga lugn.

Hon får sällskap av Clark Gregg, Ming-Na, Grant Ward, Elizabeth Henstridge och Iain De Caestecker.

19dec 12

Wolverine i X-Men: Days of Future Past

Regissören Bryan Singer bekräftade via sitt twitterflöde att Hugh Jackman kommer att reprisera rollen som Wolveriene även i X-Men: Days of Future Past.

Han får sällskap av Ian McKellan och Patrick Stewart förutom James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence och Nicholas Hoult som alla var med i föregångaren X-Men: First Class.

18dec 12

Seed

År 2071 har mänskligheten nått så långt att de börjat undersöka planeten Gaia för en kommande kolonisering. En astronaut får ett ensligt uppdrag att undersöka tidigare okänd mark och gör en skrämmande upptäckt.

Om du gillar den, så varför inte göra ett besök hos Tyson Wade Johnstons hemsida.

17dec 12

Star Trek Into Darkness Trailer

För lite drygt 1,5 vecka sedan släpptes det en teaser, och idag är det dags för en lite längre trailer.

16dec 12

Guillermo del Toro kommenterar Pacific Rim trailer

MTV News har fått möjlighet att tillsammans med regissören Guillermo del Toro diskutera trailern som släpptes nyligen, och även berätta lite mer om vad det är vi ser.

15dec 12

Mycket på gång i TV-världen

Science fiction och tv brukar kantas av stora förhoppningar, besvikelse och nerläggning redan innan hela första säsongen har visats. Som exempel kan nämnas... alla scifi-tv serier senaste 5 åren? Inte helt sant i och för sig, Walking Dead är inne i sin tredje säsong, och Falling Skies har nyligen påbörjat produktionen av densamma. Å andra sidan har båda inte fyllt 20 avsnitt ännu.

Men trots det magra resultatet så känns det som om det finns mer scifi-tv på gång nu än på mycket länge, frågan är bara vad kvantitet betyder för kvalitet. Risken är ju stor att det inte finns tillräckligt med (amerikanska) tittare för alla. Men här följer i alla fall en snabb genomgång av alla projekt under utveckling.

Först ut är S.H.I.E.L.D som vi pratat mycket om här på bloggen under hösten. Serien utspelar sig i samma universum som Avengers, och handlar om de vanliga människorna i organisationen med samma namn. Inspelningen av pilotavsnittet börjar i Januari.

Human Error utspelas i en nära framtid där artificiella människor, kallade ”synthetics” håller på och fasas in i den civila sektorn. En erfaren utredare paras ihop med en synthetics och får i uppdrag att utreda ett till synes enkelt fall men som visar sig leda till en mycket större konspiration.

Incursion handlar om en grupp soldater i ett krig mot utomjordingar. Den utspelas dock inte på jorden, utan tanken är att varje säsong ska utspelas på en ny, exotisk planet medan människorna kämpar sig närmare och närmare fiendens hemplanet.

Horizon utspelar sig mitt under den andra världskriget, där en sekreterare på FBI upptäcker att hennes make kan ha blivit dödad i ett slag mot ett rymdskepp i södra stilla havet. I sin outtröttliga jakt på sanningen blir hon den enda personen mellan jorden och en invasion från yttre rymden.

Area 51 är baserat på Annie Jacobsens bästsäljare med samma namn. Den kommer utspela sig under 50-60talet och handlar om de människor som jobbar på den hemliga basen Area 51, och som skyddar alla dess hemligheter inklusive resterna efter det påstådda UFO som kraschade i Roswell.

MILA 2.0 är också baserat på en bok, och handlar om en ung kvinna som upptäcker att hon är en Mobile Intel Life-like Android, ett experiment inom artificiell intelligens som kidnappas av hennes forskande mor när det visar sig att hon har mänskliga känslor.

Det finns mycket intressant på gång med andra ord, även om ingen av serierna nämnda ovan har kommit så långt som inspelningen av ett pilotavsnitt och därför torde dröja ända till hösten 2013 innan de dyker upp på tv.

15dec 12

Recension: The Dark Knight Rises

Det har gått 8 år sedan The Dark Knight. Det är också 8 år sedan någon senast såg till Batman på Gothams hustak och gator, efter att han tagit på sig skulden för allt kaos som uppstod i Jokerns och Harvey Dents fotspår.

Av en ren händelse är det också 8 år sedan någon senast såg till Bruce Wayne, som dragit sig tillbaka till övervåningen och inte ens träffar personalen längre. Det har till och med gått så långt att det skojas om stora burkar fyllda med urin och 8 cm långa naglar.

Den avslutande filmen i Christopher Nolans triologi om Batman är en lång film. Så lång, att den kanske borde fått bli två filmer, vilket skulle göra den första halvan inte känns fullt så forcerad. Där finns nämligen saker som försöket att ta över Wayne Enterprise som lyckas men ändå mest känns som en liten notis som passerar förbi i all hast. Och det introduceras massor av karaktärer i all hast som gör det svårt att hänga med i vem som är vem och vad de har för mål.

Fastän den med sina 2:45 är en lång film, blir det aldrig tråkigt.

Betyget blir: Väl Godkänd.

13dec 12

Pacific Rim Trailer

30 meter höga robotar slåss mot lika höga monster, med biopremiär den 17 Juli 2013.

11dec 12

Man of Steel trailer

10dec 12

After Earth Trailer

M. Night Shyamalan har gjort bra filmer som The Sixth Sense, Unbreakable och The Signs men även de mindre lyckade The Village och The Happening är på gång med en ny film, den här gången med far och son Smith i rollerna.

Jaden Smith springer ifrån datoranimerade djur i två timmar, med början 7 Juni 2013.

09dec 12

Oblivion Trailer

Som utlovat igår så har det nu kommit en trailer till Oblivion. Biopremiär den 12 April nästa år.

Och ifall du kommer ihåg bilden med Tom Cruise som försöker springa ifrån ett eldklot så är det inte från den här filmen, utan den är ifrån All You Need is Kill med premiär först 2014.

08dec 12

Oblivion poster

IGN har fått tag på en Poster till Oblivion, den första av två oberoende sci-fi filmer med Tom Cruise i huvudrollen. Och dessutom påstås det komma en trailer redan imorgon.

Klicka för en större version.

08dec 12

R.I.P Eileen Moran

Eileen Moran, som arbetat med specialeffekter till bland annat Sagan om Ringen, Avatar och Prometheus har avlidit i cancer endast 60 år gammal.

Efter att länge jobbat med reklam på Digital Domain så blev hon 2001 rekryterad av Weta Digital, för att producera specialeffekterna till Peter Jacksons filmserie Sagan om Ringen. Hon var även ledare för teamet som vann en Oscar för specialeffekterna till Avatar av James Cameron.

08dec 12

The Invention of Video Games

Dagens kortfilm är den roliga historien om den misslyckade uppfinnaren Herman A. Tari, som satsat allt han har i sin senaste uppfinning, videospelet. Är det äntligen det genombrott som han drömt om så länge?

07dec 12

Battlestar Galactica: Blood and Chrome – Episode 9 & 10

Föregående delar

06dec 12

Trailer till Star Trek Into Darkness

För bara några dagar sedan släpptes en teaserposter och nu är det dags för rörliga bilder. Titta och njut, eller i HD-kvalitet på Apple Trailers.

Ser mycket intressant ut, och precis som en bra teaser ska vara så säger den egentligen ingenting. Och ytterligare en trailer redan den 17 December? Kan inte vänta, vill ha mer nu! Och vet du vad? Det kan man också, för den Japanska versionen innehåller ytterligare två klipp.

05dec 12

Pacific Rim får en uppföljare

Pacific Rim har knappt börjat varva upp PR-maskineriet inför bio-premiären i Juli nästa år, men arbetet med en uppföljare är redan på gång enligt Hollywood Reporter.

Travis Beacham, som även skrivit manus till den första delen, har redan fått i uppdrag att skriva manuset tillsammans med regissören Guillermo del Toro. Om del Toro även kommer att regissera uppföljaren är oklart eftersom han redan är klar för regisserandet av Crimson Peak.

04dec 12

Teaserposter för Man Of Steel

Igår var det en poster för Star Trek Into Darkness och idag är det dags för stålmanen. Man of Steel är en remake av den första stålmannenfilmen med Christopher Reeve.

Det verkar sannerligen som General Zod orsakar en hel del oreda, som fått stålmannen tillfångatagen. Eller snarare fått stålmannen att ta sig själv till fånga, för det finns väl ingen som tror att det finns några handbojor i världen som kan hålla stålmannen fånga mot hans vilja.

03dec 12

Poster till Star Trek Into Darkness

Det har dykt upp en första teaserposter för Star Trek Into Darkness, som föreställer Benedict Cumberbatchs ännu så länge okända karaktär mitt bland ruinerna i vad som kan tänkas vara London. Det är i alla fall en byggnad som är väldigt likt ”the Gherkin” eller gurkan i vänsterkant av bilden. Klicka för att se en större version.

01dec 12

Ung och gammal möts i X-Men: Days of Future Past

Bryan Singer, som regisserar uppföljaren till X-Men: First Class, offentliggjorde via sitt twitterflöde att James McAvoy, Michael Fassbender, Jennifer Lawrence och Nicholas Hoult även kommer att delta i uppföljaren X-Men: Days for Future Past. De kommer dessutom att få sällskap av ingen mindre än Ian McKellan och Patrick Stewart som repriserar sina roller från de tre första X-Men.

Days of Future Past är en klassisk historia från 1981, som delvis utspelar sig i en alternativ framtid där USA patrulleras av gigantiska robotar kallade Sentinel och de få överlevande mutanterna samlas i koncentrationsläger. För att förhindra framtiden från att bli verklighet så tvingas X-Men i nutiden stoppa en avgörande händelse.

Som grädde på moset berättar Hollywood Reporter att Hugh Jackman är i samtal om att reprisera sin roll som Wolverine. Han har nyss avslutat inspelningen av The Wolverine som är en uppföljare till X-Men Origins: Wolverine.

01dec 12

Ny minitrailer från Warm Bodies

Det har kommit en ny trailer till den romantiska komedin Warm Bodies, och till skillnad mot den gamla trailern berättar den här om filmens förutsättningar mer från de överlevande människornas perspektiv.