Sci-Fi Film Science-Fiction och film i underbar symbios

30nov 12

Ytterligare en skådespelare klar för S.H.I.E.L.D

Det ser inte ut som Adam Baldwin får chansen att delta i piloten till S.H.I.E.L.D, för rollen som agent Grant Ward har gått till den okända skådespelaren Brett Dalton enligt bekräftade uppgifter till Hollywood Reporter.

Han får sällskap av Clark Gregg, Ming-Na, Elizabeth Henstridhe och Iain De Caestecker.

Därmed är det bara en roll kvar att tillsätta, Skye, som beskrivs vara strax under 30 och har stenkoll på alla situationer, men ändå varm, spontan och rolig.

30nov 12

Battlestar Galactica: Blood and Chrome – Episode 7&8

Föregående delar

29nov 12

En första glimt av monstret från Pacific Rim

Vi får en första glimt av det 100 meter höga monstret i Guillermo del Toros kommande monsterfilm Pacific Rim i ett nyhetsklipp från Golden Gate bron.

Klippet är en del av den virtuella kampanjen för filmen som har premiär nästa sommar. För mer godis att bli upphetsad över kan man besöka Pan Pacific Defence Corps officiella sida, där det just nu även pågår en nedräkning till den 12 December 2012. Ska vi tro att det släpps en första teaser trailer det datumet?

25nov 12

Love... and all that

En kortfilm skapad av Rob McLellan, som även gjort Rahab, för Colchester Film Festival 48 Hour Challenge.

24nov 12

Arkiv X på blu-ray nästa år?

Enligt The Digital Bits planerar Fox att eventuellt släppa Arkiv X på blu-ray under slutet av 2013. Det skulle i så fall använda samma metod som CBS använde för Star Trek och Star Trek: The Next Generation, att man gör en ny överföring från filmnegativen i HD-kvalitet.

Hela serien sändes ursprungligen i SD-kvalitet eftersom serien lades ner 2 år innan Fox gjorde sina första HD-sändningar 2004. De fyra första säsongerna är i 4x3 format innan de senare övergick till 16x9/widescreen.

24nov 12

Filmklipp från The Host 2

Twitch har fått tag på ett klipp ur uppföljaren till den sydkoreanska succén The Host från 2006.

I dagsläget finns det inga detaljer om när den ska släppas, de senaste detaljerna (som är två år gamla) pratade om att den skulle haft premiär i somras.

23nov 12

Allt är inte en dans på rosor för Thor och Jane Foster

I en intervju med MTV News berättar Chris Hemsworth att Natalie Portmans rollfigur Jane Foster inte alls är speciellt nöjd med att Thor inte ens kom och besökte henne under The Avengers.

Han berättar vidare att han verkligen ser fram emot att spela in Robopocalypse med Steven Spielberg, som han tycker är den bästa Sci-Fi filmaren.

23nov 12

Jack the Giant Slayer trailer

Bryan Singers film baserat på Jack och bönstjälken har varit på gång i åratal, men nu är väntan snart över. En sprillans ny trailer kan ni se nedan, filmen har biopremiär den 22 Mars.

23nov 12

Battlestar Galactica: Blood & Chrome – Episode 5&6

Del ett

Del två

Del tre och fyra

23nov 12

Animerad poster till Hunger Games: Catching Fire

Uppföljaren till Hunger Games har inte premiär förrän om ett år, men redan nu har Lionsgate släppt en animerad poster som man hoppas ska göra fansen eld och lågor.

23nov 12

Manusförfattare klara för alla tre Star Wars-filmerna

Enligt källor till Hollywood Reporter är det klart att manus till Star Wars Episode 8 och 9 kommer att skrivas av Lawrence Kasdan och Simon Kinberg. Sedan tidigare är det känt att Oscarbelönade Michael Arndt skriver manuset till Episode 7. Lawrence Kasdan och Simon Kinberg kommer även att producera alla tre filmerna tillsammans med Lucasfilms Kathleen Kennedy.

Lawrence Kasdan skrev manuset både till The Empire Strikes Back och Return of the Jedi och dessutom Raiders of the Lost Ark. På senare tid har han även skrivit manus, regisserat och producerat filmatiseringen av Stephen Kings Dreamcatcher. Simon Kinberg har bland annat skrivit manus till X-Men: The Last Stand, Sherlock Holmes och Jumper.

20nov 12

Recension: Seeking a Friend for the End of the World

En asteroid är på väg mot jorden, men ett skepp med astronauter är på väg att oskadliggöra den. Då inträffar det otänkbara, uppdraget misslyckas och om bara 3 veckor kommer jorden att gå under. Till råga på allt så drar frun bara sådär utan förvarning, mitt på vägen. Öppnar dörren och springer sin väg.

Så vad skulle hända om man visste att världen skulle gå under om tre veckor. Svaret enligt den här filmen är sex, droger och orgier. ”Du behöver inte prova Heroin om du inte vill” är en rätt typisk replik. Men din latinamerikanska städerska hon fortsätter att komma och städa ditt hem, så du behöver inte oroa dig.

Sedan kommer det lite upplopp, som bränner ner hela hus och kvarter. I alla fall hotar att bränna ner hus och kvarter. Men det är inne i stan, ute på landet har du en vice-sheriff som fortsätter att göra sitt jobb på tok för bra istället. Fast turen i finkan blir kortvarig, så du kan fortsätta din resa och på vägen träffa på ännu mer orgier.

Dodge är dock inte intresserad att delta i något av detta, han är bara deprimerad och vill träffa sin ungdomskärlek igen, speciellt nu när hon nyss har skilt sig och vill träffas igen.

Betyget blir: Knappt godkänt.

20nov 12

Dagens 'Vem ska regissera Star Wars?'

Collin Trevorrow, som tidigare uttalat sig i vaga termer har nu bekräftat på sitt twitterflöde att han inte kommer regissera den

Och för alla som undrar, nej han har inte tänkt regissera en remake av Howard the Duck heller

Slutligen kan man väl sammanfatta listan med ryktade namn till: Alla regissörer som gjort minst en bra actionfilm senaste 20 åren. Ungefär.

20nov 12

Bild från Elysium

Brittiska SciFiNow har fått tag på en bild från Elysium, den nya filmen från Neill Blomkamp som tidigare regisserat District 9. Och ja, det där är Matt Damon. Filmen har premiär i Augusti nästa år.

20nov 12

Jennifer Lawrence i lindrig bilolycka

Vad kan få stjärnan från Hunger Games att tappa koncentrationen på vägen och köra in i baksidan på bilen framför? Det hände i alla fall Jennifer Lawrence en dag när hon körde hem från inspelningen av Hunger Games: Catching Fire, och förklaringen kom hos Jay Leno nyligen.

Om du undrar vem denna superkändis är så har engelskspråkiga wikipedia en bra artikel.

18nov 12

Rahab

Återigen dags för en kortfilm, även om den här nog kan kallas för mastodontfilm i sammanhanget med sina 20 minuter i speltid.

Om du gillar den så kolla in Rob McLellans hemsida och blog.

18nov 12

Ben Affleck om Star Wars

I en intervju med MTV News fick Ben Affleck frågan om hur en Star Wars film som han regisserade skulle se ut.

Men vi vet redan att J.J Abrams vill göra egna projekt istället.

Och det är väl där, i den skräckblandade förtjusningen, som anledningen att så många tackar nej ligger. Insikten i att även om filmen blir en ny Citizen Kane så kommer man få en mycket högröstad grupp fans som avskyr allt man gör.

18nov 12

Brad Bird ska inte regissera Star Wars

Inte heller Brad Bird är intresserad av att regissera den nya Star Wars filmen, enligt ett tweet han skickade inatt svensk tid.

Han pratade vidare om sin nya film med kodnamnet 1952, med manus av Damon Lindelof och med George Clooney i huvudrollen.

Det innebär att alla tre som ryktades ha fått se den utökade beskrivningen har tackat nej, de två andra är Steven Spielberg och J.J Abrams.

17nov 12

Sam Raimi producerar filmatisering av Angelfall

Good Universe och Sam Raimi ska producera en filmatisering av ungdomsboken Angefall, den första boken i serien Penryn & the End of Days av Susan Ee. Boken släpets så sent som i slutet på Augusti, men har tidigare fångat en del uppmärksamhet som en självpublicerad e-bok. Cybils har bland annat utsett den till en av de bästa Sci-Fi&Fantasy ungdomsböckerna 2011.

Boken utspelar sig veckor efter att änglar har attackerad och dödat miljarder människor som hämnd för dödandet av ärkeängeln Gabriel. 17-åriga Penryn misslyckas med att föra sin mor och rullstolsburna syster till säkerhet, och måste slå sig samman med den fallne ängeln Raffe i ett försök att rädda dem.

Det är i dagsläget inte känt vem som får uppdraget att anpassa boken till film, regissör eller när den kan tänkas dyka upp på bio.

17nov 12

Intervju med monsterskaparna från Cabin In The Woods

Brittiska SciFiNow har fått en exklusiv intervju med personerna som skapade alla monster som finns i Cabin in the Woods. Mycket intressant läsning.

Cabin in the Woods recenserades för två veckor sedan och fick betyget Väl Godkänd.

17nov 12

Nya unga skådespelare sökes till Transformers 4

Michael Bay har just börjat söka efter en ung manlig och kvinnlig skådespelare för huvudroller i Transformers 4, tillsammans med redan klara Mark Wahlberg.

Enligt Hollywood Reporter ska filmen främst handla om Mark Wahlbergs karaktär och dennes dotter samt dotterns pojkvän som även är en racingförare.

Bland de kvinnliga namnen nämns Isabelle Cornish, Nicola Peltz från The Last Airbender, Margaret Quallay, Gabriella Wilde som har en roll i den nya filmatiseringen av Carrie och Alex Frnka. I kampen om den manliga rollen finns bland annat Luke Grimes från Brothers & Sistsers, Landon Liborion som hade en av huvudrollerna i Terra Nova, Brenton Thwaites, Jack Reynor samt Hunter Parrish från Weeds.

Filmteamet har också nyss återkommit från en turné i Thailand i jakt på möjliga inspelningsplatser, enligt Hollywood Reporter.

17nov 12

Deus Ex nästa spel att bli filmatiserad

Scott Derrickson ska skriva och regissera filmatiseringen av spelserien Deus Ex för CBS Films. Scott har tidigare gjort filmer som bland annat The Excorcism of Emely Rose och The Day the Earth Stood Still med Keanu Reeves.

Filmen ska främst baseras på Deus Ex: Human Revolution, som handlar om säkerhetsspecialisten Adam Jensen som blir svårt skadad i ett sabotage och tvingas ersätta stora delar av sin kropp med avancerade proteser innan jakten på de skyldiga till serien av sabotage kan ta sin början.

17nov 12

Battlestar Galactica: Blood and Chrome - Episode 3 & 4

Del ett

Del två

16nov 12

Kommande på skiva

Ja, en DVD eller blu-ray skiva då såklart. För det finns mången god film som kan tänkas dyka upp i filmhyllan hos närmsta filmfantast, i alla fall om det är främst science fiction eller fantasy man tänker på.

Om mindre än 2 veckor, den 28 November kommer den tredje och sista Batman, The Dark Knight Rises, på blu-ray och DVD.

Nyfilmatiseringen av Total Recall dyker upp den 5 December, och samma dag kommer säsong fyra av Fringe. För att avrunda året så kommer den gamla stumfilmen Metropolis för första gången på blu-ray den 19 December.

Men oroa dig inte, för det nya året börjar starkt med Resident Evil: Retribution redan den 16 Januari och Looper den 30:e.

Februari är minst lika stark med Dredd den 6:e och Grabbers den 20:e och när våren börjar nalkas den 6 Mars är det dags för Robot & Frank.

14nov 12

Jeremiah Harm

Personerna bakom Iron Sky är på väg till Hollywood, och med sig har de Jeremiah Harm. Eller snarare en reklamfilm som beskriver vad de har tänkt filmen ska handla om.

14nov 12

Star Wars och Uwe Boll

Ett stort fan av både Star Wars och regissören Uwe Boll frågade mig nyligen varför inte han (herr Boll alltså) blivit tillfrågad om att regissera den nya Star Wars filmen? Ja, det är en mycket valid fråga tänkte jag, och begav mig raskt ut på internet och letade, så kallat grävande journalistik.

Och det visar sig att han faktiskt redan lämnade in en lång lista med ideer hur han skulle göra en Star Wars film redan för snart 15 år sedan. Det har dock inte läckt ut så mycket från den listan, men jag har försökt sammanställa allting jag har hittat.

För det första ska en av huvudrollerna vara Bling-Bling, som beskrivs som korsning mellan en snigel, groda och Shaggy från Scooby-Doo. Pee-Wee Herman ska redan ha visat stort intresse för rollen.

Kraften skulle vara resultatet av en speciell organism som finns innuti alla levande varelser, och man kan mäta nivån av organismer i blodet med en Ladyshave.

Huvuddelen av filmen skulle handla om hur en värld styrd av en 12-årig geisha blir invaderad av robotar. Robotarna har dock en stor svaghet, om de inte alltid står i direktkontakt med ett skepp i omloppsbana runt planeten så faller de sönder i flera smådelar.

En ny typ av stormtrooper ska också introduceras, och jag har fått tag en bild på dem

13nov 12

Sound of Cylons – Simon & Garfunkel

13nov 12

Vem ska regissera Star Wars Episode 7?

Tidigare så har Steven Spielberg och Quentin Tarantino sagt sig vara ointresserade av att regissera den kommande Star Wars filmen.

Nu har även J.J. Abrams tackat nej enligt Entertainment Weekly. Abrams håller just nu på och övervakar slutförandet av Star Trek Into Darkness, som har svensk biopremiär den 17 Maj, och sedan har han några egna idéer som han vill utföra.

De flesta nyhetskällor spekulerar nu om att en trolig regissör skulle vara dubbelt Oscarsbelönade Brad Bird, som just nu är ute och leta inspelningsplatser till 1952 med George Clooney i huvudrollen och manus av Damon Lindelof.

Någon som säger varken bu eller bä är däremot Colin Trevorrow som regisserat tidsresefilmen Safety Not Guaranteed. I en podcast med Filmmixern från Stockholms filmfestival där han efter viss tvekan inte har så mycket att säga om saken, annat än att han inte har så stor insyn i processen att välja regissör.

13nov 12

Poster för Warm Bodies

Entertainment Weekly har fått tag på en poster till den kommande romantiska komedin Warm Bodies.

13nov 12

Två till är klara för S.H.I.E.L.D

Elizabeth Henstridge och Iain De Caestecker är klara för den kommande TV-serien S.H.I.E.L.D enligt Hollywood Reporter. De får sällskap av Clark Gregg och Ming-Na.

Henstridge kommer spela rollen som agent Gemma Simmons medan De Caestecker kommer spela rollen som agent Leo Fitz, en teknikguru. Duon spenderar all tid tillsammans, mestadels med käbbel, och är trots sin unga ålder ändå experter inom sina respektive områden.

11nov 12

DR0NE

I en nära framtid har drönare blivit allt vanligare, ända till den grad att humanoida drönare blivit en naturlig del av slagfältet där de är starkare och snabbare än någon människa. Men i efterdyningarna av en mystisk incident tvingas drönare 237 fly tillsammans med sin programmerare (Kenneth Choi från Captain America) från Nissen (Lance Reddick från Fringe) och hans trupper.

10nov 12

Mer Star Wars från George Lucas och Kathleen Kennedy

Ytterligare ett klipp med George Lucas och Kathleen Kennedy där de diskuterar de kommande Star Wars filmerna, och vad de vill ha ut av den blivande regissören.

De pratar med ”några” författare, betyder det att Michael Arndt inte är ensam skribent? Kan förstås vara så att klippet är inspelat långt innan gårdagens offentliggörande också.

En regissör som Kathleen Kennedy har jobbat med flera gånger förut är Steven Spielberg, som ofta nämnts som en möjlig kandidat. Dock säger han till Access Hollywood att han inte är intresserad. ”Det är inte min genre, det är min gode vän George's genre.”

Entertainment Weekly rapporterar att Quentin Tarantino inte heller är intresserad.

De namn som nämns oftast på olika sidor är J.J. Abrams och Brad Bird, som båda tillsammans med Steven Spielberg ryktas ha fått se det utökade beskrivningen som Michael Arndt har skrivit. Endast tiden kan visa om det blir någon av de två, eller någon annan.

10nov 12

George Clooney intresserad av roll i 1952/Tesla

Vareity skriver att George Clooney skulle vara intresserad av en roll i en kommande Sci-Fi film från Disney med manus av Damon Lindelof och regi av Brad Bird.

Projektet har tidigare gått under den tillfälliga titeln 1952, innan det bytte namn till Tesla men är nu tillbaka till att kallas 1952. Båda namnen är med största sannolikhet endast kodnamn, precis som den första Star Wars filmen gick under namnet Blue Harvest.

Handlingen är än så länge hemlig, men har beskrivits vara i samma anda som Närkontakt av tredje graden, om en man som letar efter utomjordingar.

10nov 12

En första bild från All You Need is Kill

Ja, det där är Tom Cruise som springer från ett eldklot iförd vad som bara kan beskrivas som en mech-liknande rustning.

All You Need is Kill är baserat på en japansk novell av Hiroshi Sakaruzaka, och utspelar sig i en nära framtid där jorden blivit invaderat av utomjordiska insekter kallat Mimics. Regisserar gör Doug Liman som även regisserat bland annat The Bourne Identity.

Tom Cruise spelar en odekorerad och underutrustad soldat som blir skickad på ett självmordsuppdrag mot fienden som slutar med att han omkommer. Igen och igen. Närkontakten med utomjordingarna har nämligen placerat honom i en oändlig loop som tvingar honom att uppleva samma dag om och om igen, men varje dag blir han lite bättre och skickligare.

Måndag hela veckan, fast som invasion från yttre rymden, har inte premiär fören våren 2014. Innan dess kan man se Tom Cruise mot utomjordingar i Oblivion med svensk biopremiär den 12 April.

10nov 12

Warm Bodies Trailer

En romantisk komedi i Zombie-miljö, kan det vara något som lockar?

Varför får jag känslan att det är Twilight fast med Zombies? Biopremiär den 1 Februari.

10nov 12

Battlestar Galactica: Blood and Chrome - Episode 2

Del ett finns här.

09nov 12

Mark Wahlberg i Transformers 4

Transformers 4 Logo

Michael Bay och Mark Wahlberg har så skoj under inspelningen av Pain & Gain att Mark Wahlberg har fått en roll i Transformers 4, med planerad biopremiär i Juni 2014. Allt enligt Michael Bays egen sida.

Det finns i dagsläget inte några uppgifter vad den kan tänkas handla om, annat än Hasbro som sagt att de helst ser att den handlar om andra robotar än de som deltagit i de tre första filmerna.

09nov 12

Michael Arndt skriver utkast till Star Wars manus

Hollywood Reporter rapporterar att Michael Arndt redan har skrivit en utökad beskrivning till Star Wars: Epside 7 och mest troligt även kommer att skriva ett första utkast till manuset.

Michael Arndt som belönats med en Oscar för Little Miss Sunshine och Oscarnominerats för manuset till Toy Story 3, har även skrivit manuset till Oblivion med Tom Cruise och Morgan Freeman i rollerna samt The Hunger Games: Catching Fire. Båda filmerna har biopremiär under nästa år.

09nov 12

World War Z Trailer

Bradd Bitt försöker rädda världen från Zombies med premiär den 13 Juni 2013.

09nov 12

Battlestar Galactica: Blood and Chrome - Episode 1

08nov 12

Populärt med tidsresor inom filmens värld

Kassasuccén Looper, med Bruce Willis och Joseph Gordon-Levitt i huvudrollerna, som spelat in över 130 miljoner dollar efter en produktionskostnad på endast 30 miljoner dollar har nu lett till en boom för tidsresor som filmtema enligt en sammanställning av Vulture.

Glimmer som produceras av DreamWorks kombinerar inte bara tidsresor utan även en annan trend, nämligen upphittade filmer som i Chronicle. Glimmer handlar om ett gäng kampande ungdomar som kommer ifrån varandra, och några blir av misstag förflyttade till 70-talet. Väl där så börjar en av dem använda vetskapen om framtiden för personlig vinning, och precis som i Tillbaka till Framtiden II kan det sällan sluta lyckligt.

Paramount vill inte vara sämre med Almanac. Samma tema med ungdomar, tidsresor och upphittad film. Nu tar en av ungdomarna med sig en almanacka tillbaka i tiden för att kunna tjäna ihop pengar till College.

Paramount nöjer sig inte med en film, utan har även Our Name Is Adam på gång. Tom Cruise spelar en astronaut som åker tillbaka i tiden för att träffa sig själv som yngre.

Slutligen har vi The Twilight Zone, baserat på tv-serien med samma namn, från Warner Bros. En testpilot som lyckas åka snabbare än ljuset upptäcker när han landar att det gått 96 år sedan han startade.

06nov 12

Battlestar Galactica: Blood & Chrome visas på YouTube

Med början på fredag kommer Machinima Prime att visa Battlestar Galactica: Blood & Chrome på sin YouTube kanal YouTube.com/MachinimaPrime i form av tio 7-12 minuter långa episoder, som förhoppningsvis kommer vara tillgängliga även i Sverige. Den kommer sedan att släppas som komplett film på DVD och Blu-Ray under nästa år.

Battlestar Galactica: Blood & Chrome utspelas mellan den inte speciellt imponerande serien Caprica och den utmärkta Battlestar Galactica. Under det första kriget mot Cylonerna får vi följa en ung William Adama som just blivit stationerad på den mäktigaste skeppet i flottan, Battlestar Galactica.

06nov 12

Amped ny filmatisering av Robopocalypse-författare.

Innan Steven Spielberg hunnit lista ut hur han kan göra en 13-årig pojke till huvudkaraktären i en film om människor som kämpar mot ett robotuppror, i Terminator 2... Eller jag menar Robopocalypse såklart.

Ja, nyheten som rapporteras av Hollywood Reporter är att författaren Daniel H. Wilson är på väg att sälja ytterligare en filmatisering, den här gången till boken Amped som släpptes i somras.

Boken utspelas i en nära framtid där det råder krig mellan vanliga människor och de som är förstärkta med nanoteknik.

Alex Proyas, som regisserat bland annat I, Robot och Dark City, är tänkt stå för regin.

05nov 12

Nytt Sci-Fi drama från ABC

ABC, kanalen som gett oss Lost, ska göra en TV-serie av boken MILA 2.0 av Debra Driza. Serien produceras av Shonda Rhimes som skapat bland annat Gray's Anatomy och Private Practice.

MILA 2.0 beskrivs som en thriller om en ung kvinna som upptäcker att hon är en Mobile Intel Life-like Android, MILA. Vad som började som ett experiment inom artificiell intelligens blir kidnappad av hennes mor när det visar sig att hon har mänskliga känslor.

ABC har även beställt ett pilotavsnitt till S.H.I.E.L.D med bland annat Clark Gregg och Ming-Na.

Man får bara hoppas att serierna överlever sin första säsong, till skillnad mot kanalens övriga Sci-Fi serier (V, FlashForward och Invasion bland annat) som just så pass överlevde 20 avsnitt.

04nov 12

Against the Wall

Återigen är det dags för en kortfilm, denna gången Against the Wall med svenska Sarah Ahlgren i en av huvudrollerna.

Om du trodde att Sänka Skepp var ett udda spel att filmatisera, så har nu Jeff Haber & David Capurso lyckats med både konststycket att filmatisera Breakout och dessutom göra ett riktigt bra jobb med det.

04nov 12

Rykten, rykten, rykten omger Star Wars Episode 7

Knappt har presskonferensen där Disneys köp av Lucasfilm och den uppkommande serien av Star Wars filmer slutat förens fansen började gräva efter regissörer, manusförfattare och handling.

Ain't It Cool News rapporterar en spekulation om att Damon Lindelof redan skulle ha skrivit manuset förra året, under kodnamnet 1952, och att Brad Bird skulle regissera. Men att behöva ta till sådana saker som att Mark Hamill är född i 1951 och Liam Neeson är född 1952 som stöd för sina teorier är nog att sträcka teorierna bortom bristningsgränsen. Mycket riktigt så har firstshowing.net som var en av källorna till spekulationerna avfärdat det hela.

Ett annan spekulant är Market Saw 3D som påstår att det redan är bekräftat inte mindre än 6 nya filmer, varav de första 3 ska handla uteslutande om Luke, Leia, Han Solo, Chewie, C-3PO och R2-D2, med Luke Skywalker som huvudfokus. Huvudspåret verkar vara att rensa galaxen från de sista resterna av rymdimperiet. Nackdelen är spekulationerna är så många och vaga, att i princip kan de handla om vad som helst och ändå i efterhand häva att man haft rätt.

Mina egna spekulationer om att filmerna skulle vara baserat på någon av alla de böcker som finns, verkar inte heller vara speciellt troligt.

Summa summarum, jag tror att det faktum att vi bara har spekulationer och inga rykten, beror på att inte ens Disney vet riktigt vad filmerna ska handla om. Fast George Lucas har ju erkänt att det redan finns skisser till filmerna, så jag antar att nästa spekulationsvåg är baserat på saker som ryktades till Prequel-triologin men sedan blev strukit.

04nov 12

Conan O'Brien presenterar möjliga Star Wars regissörer

Conan O'Brien har också uppmärksammat de nya Star Wars filmerna, och presenterar tre möjliga regissörer som redan gjort ett smakprov i ett försök att få jobbet. Se och njut.

04nov 12

Recension: Cabin in the Woods

Fem ungdomar har tänkt spendera en helg i en stuga djupt inne i skogen. Där finns sportfånen och hans blondin till flickvän. Med sig har de även den klyftiga tjejen som egentligen bara vill studera, och hennes blind-date, nämligen en av sportfånens vänner. Slutligen får även deras roliga killkompis följa med.

På väg till stugan tar de en väg som inte ens finns på GPS, så de stannar till vid en bensinstation för att fråga efter vägen. Där dyker det upp en skrämmande gammal gubbe, och säger att stugan de är på väg till har ingen lämnat levande. Dessutom är saker och ting inte alltid vad det verkar. Är stugan omslutet av ett kraftfält? Och vilka är de som verkar övervaka deras minsta steg via kameraövervakning?

I likhet med Scream så är detta egentligen inte en skräckfilm, utan en skräckfilm som handlar om skräckfilm. Här finns precis varenda klyscha du kan tänka dig, vilket nog anledningen till att filmen av en del recensenter verkligen avskyr filmen. Samtidigt som det är en lång rad med klyschor så finns det ändå en logisk anledning till allting som händer. Typ.

Jag gillade verkligen filmen, men om man ser den och förväntar sig en upphottad version av Evil Dead eller Fredagen den trettonde kan man nog bli besviken. Mest eftersom stora delar av filmen verkligen är en direkt kopia av dessa filmer. Mer kan jag nog egentligen inte säga för att inte förstöra filmen.

Betyget blir: Väl Godkänt.

03nov 12

Möjliga titlar titlar till nya Star Wars

Bloggen how to be a dad har fått tag på titlar och handling till flera av de kommande Star Wars filmerna, och delar gärna med sig av dem oavsett vad Disney eller någon annan säger.

03nov 12

Grabbers och Looper

En ö utanför Irlands kust blir invaderad av blodsugande aliens, och det enklaste sättet att inte bli angripen? Att vara så full som möjligt! Den här irlänska sci-fi komedin kommer på DVD den 20 Februari.

I Looper så har Bruce Willis som gammal torped själv blivit måltavlan. Torpeden han fått efter sig är dock han själv som ung. Tidsresor och torpeder i Looper, på DVD och blu-ray den 6 Februari.

02nov 12

Ny trailer för G.I. Joe: Retaliation

Uppföljaren till G.I. Joe från 2009 skulle egentligen haft premiär i slutet på Juni, men med bara 5 veckor kvar till biopremiären så sköt filmbolaget upp premiären i nästan ett år, till Mars nästa år. Officiellt för att man ville göra en ordentlig konvertering av filmen till 3D, men en minst lika trolig förklaring är Battleship som misslyckades med tittarsiffrorna.

01nov 12

Bryan Singer regisserar X-Men: Days of Future Past

Uppföljaren till X-Men: First Class kommer att regisseras av Bryan Singer, som regisserade de två första filmerna i serien, X-Men och X2, och även producerade X-men: First Class.

Det är sedan tidigare klart att Michael Fassbender, James McAvoy och Jennifer Lawrence kommer att upprepa sina roller som Erik Lehnsherr/Magneto, Chales Xavier/Proffesor X respektive Raven/Mystique.

Filmen har planerad biopremiär i Juli 2014.

01nov 12

Vad kan Star Wars Episode 7 handla om?

Efter tisdagens nyhet, vad har man då att förvänta sig av Star Wars Episode 7? Först och främst kommer George Lucas (troligtvis) inte att regissera filmerna, så det borde betyda mindre Phantom Menace och mer Return of the Jedi.

Vi vet också att de kommer att utspelas efter Return of the Jedi, och med tanke på hur långt det är mellan episod 3 och 4, så har det kanske gått 15-20 år. De 6 första filmerna handlar i stort om Anakin Skywalkers uppgång och fall, men även om en nation under otrolig omvandling. Från att ha varit en republik fast i byråkrati till en totalitär militärdiktatur. Och en jedi-order som sedan länge glömt sitt syfte att skydda de svaga i galaxen, utan istället är arroganta och elitiska.

Så bland berättelserna kommer att vara hur man bygger upp en ny republik ur askan av den gamla. Och även hur Luke Skywalker bygger upp en ny jedi-order. Men förutom det? Tja, George Lucas påstår sig ha en mängd anteckningar om utvecklingen, plus att det finns tonvis med böcker. Och med tanke på hur populärt det är att filmatisera böcker och seriealbum nu för tiden, så skulle det inte alls förvåna mig om berättelserna redan finns där.